Telekom'da jeneratör yolsuzluğu davası

Güncelleme Tarihi:

Telekomda jeneratör yolsuzluğu davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin eski yönetim kurulu üyeleri olan Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ile Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişinin, kuruma jeneratör alımında ''görevlerini ihmal ettikleri'', kurumda uzman ve mühendis olan 7 sanığın da ''görevlerini kötüye kullandıkları'' gerekçesiyle yargılandıkları dava, bilirkişi raporu bekliyor.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanık avukatları ile müdahil Telekom A.Ş. avukatı geldi. Mahkeme Başkanı Nuri Yılmaz'ın, dosyanın bilirkişiden dönmediğini belirtmesinin ardından söz verilen taraf avukatları, bilirkişi raporunun beklenmesini talep ettiler. Başkan Yılmaz, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Görevi kötüye kullanmak

Kurumda teknik uzman, mühendis ve başmühendis olan sanıklar Şükrü Keskin, Karabey Doğan, Şaban Er, Ümit Lafatan, Erdoğan Coşkun, Kerim Koçak ve Enver Kıraç'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''görevi kötüye kullanmak'' hükmünü düzenleyen 240. maddesi uyarınca 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapsi istenen iddianamede, Uğur Bayar, Nevzat Saygılıoğlu, Mehmet Cengiz Bulut, Süreyya Yücel Özden, kurumun eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Ayşe Dönmezer, eski Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Sezgin, eski genel müdür yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri Şevki Develioğlu, Cengiz Anık, Murat Emin Akata, Mehmet Taşaltın ve Hüseyin Münip Dinçer ile eski yönetim kurulu üyeleri Salih Ercüment Türktan ve Murat Kural'ın da TKC'nın ''görevi ihmal etmek'' fiilini içeren 230. maddesi uyarınca 3'er aydan 1'er yıla kadar hapisleri talep ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!