Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2006 00:00
Türk Telekom, Sesli Mesaj, Aile Kart ve SMS servislerini hizmete sundu. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, yeni servislerinden ilk etapta gelir beklentilerinin olmadığını belirterek, geniş bant internette fiyatı aynı bırakıp hızı iki hafta içinde iki katına çıkartacaklarını açıkladı.
ÖZELLEŞTİRİLEN Türk Telekom (TT), yönetimin değişmesinin üzerinden geçen yedi ayın ardından yeni servislerini tanıttı. Sabit hatlarda başlatacağı TT Sesli Mesaj, TT Aile Kart ve TT SMS hizmetlerini tanıtan Türk Telekom, ADSL’de (genişbant internet) hızı iki hafta içinde iki katına çıkaracağını açıkladı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, ilk etapta yeni servislerinden gelir beklentilerinin olmadığını belirterek, "Bunların gelire bir katkısı olmayacak. Müşteri davranışını değiştirmesini bekliyoruz. Bu hizmetlere pazarın nasıl cevap vereceğini göreceğiz" dedi. Bu üç yeni hizmetle, rekabetçi fiyatlandırma politikalarının bir örneğini sergilediklerini aktaran Doany, bugüne kadar sadece mobil telefonlarda tanınan bazı avantajları sabit hatlara taşıyacak devrim niteliğindeki yenilikleri ürünlerine yansıttıklarını söyledi.
ADSL HIZLANIYOR:
Bir soru üzerine, internet hızının artırılması için düzenlemelerin yapıldığını açıklayan Doany, "İki hafta içinde ADSL hızı iki katına çıkarılacak. Hızı artan internetin fiyatında bir değişim olmayacak. Düşük hızlı internet ise biraz daha ucuz olacak. Aynı fiyata iki kat hızlı bağlantı sağlamak veya fiyatı düşürmek istiyoruz. Bu konuda Telekomümikasyon Kurumu’ndan onay bekliyoruz" diye konuştu. Doany, internete girilmesini sağlayan ankesörlü telefonlar konusunda da çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
REKABETİN SAVUNUCUSUYUZ:
Türk Telekom’un rekabeti teşvik edici adımlar atacağının dile getiren Doany, bu konuda önemli gelişmeler kaydettiklerini anlattı. Doany, şöyle devam etti: "Türk telekomünikasyon sektörünün herkesin çabaları ve çalışmaları sayesinde önümüzdeki dönemde pek çok heyecan verici yenilik ve gelişmelere sahne olacak. Tüm bu gelişmeleri yasal zorunluluk ve sorumluluklarımız nedeniyle değil, rekabetin en büyük savunucuları olduğumuz için destekliyoruz."
KULLANICIYA SERBESTLİK:
Paul Doany, başka bir soru üzerine Türkiye’de ses trafiğinin yüzde 50’sinin cep telefonları tarafından sağlandığını ifade ederek, "Yeni hizmetlerle niyetimiz gelirimizi artırmak. Sesin taşınmasında rekabet var. Cep, pahalı ve rahat. Ancak artık, biz de mobil ile biraz daha rekabet edebilir duruma geldik. Cep ve sabit telefon farkı olmayacak. Hangisi müşteri için uygunsa müşteri onu kullanacak" diye konuştu. Doany, Türk Telekom’un ürün ve hizmetlerini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatarak, bunların bir başlangıç olduğunu, ağla ilgili altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra veri ve içerik konusunda yeni hizmetlerini pazara sunacaklarını kaydetti.
Sabit telefondan kısa mesaj gönderilebilecekTÜRK Telekom’un yeni servislerinden TT Sesli Mesaj, sabit telefona bırakılan mesajları dinleyebilme, e-posta ya da kısa mesaj yoluyla bu mesajları öğrenebilme olanağı veriyor. Hizmet 10 adet mesaja kadar her sabit hat sahibine ücretsiz. TT Aile Kart ise, ankesörlü telefonlardan çipli kartlarla telefon edilmesini ve bu görüşmelerin ücretinin sabit telefon faturasına yansıtılmasını sağlıyor. Aile Kart ücretsiz temin edilebiliyor. TT SMS ise, sadece cep telefonlarında kullanılan kısa mesaj gönderme hizmetinin sabit telefonlarda da uygulanmasına olanak veriyor. Bu hizmetle sabit telefondan, sabit telefona, GSM kullanıcılarna, e-posta adreslerine ve faks numaralarına mesaj gönderilebiliyor. TT Sesli Mesaj ve TT Aile Kart kullanıma sunulurken, TT SMM hizmeti ise Temmuz’da hizmete girecek.
Özelleştirme borcumuzun kalanını eylülde öderizTÜRK Telekom (TT) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, özelleştirmede kalan tutarın peşin ödenmesinin eylül ayını bulabileceğini söyledi. Doany, "Bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ödemenin sonuçlanmasının üç ay daha alabileceğini düşünüyoruz. Eylül ayına kadar yapılacak" dedi. Piyasalardaki son dalgalanmanın ardından yabancı bankaların bir Türk şirketine
kredi vermesinin maliyetinin yükseldiğini aktaran Doany, "Sağlamayı düşündüğümüz kredi tutarında bir değişiklik yok ancak koşullar zorlaşıyor. Kalan tutarın yaklaşık yüzde 70’i yabancı bankalardan borçlanmayı öngörüyor" diye konuştu.