Cüneyt UZUNOĞULLARI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 00:00
Türk Telekom’un Saudi Oger’e devriyle ilgili sözleşme pazartesi imzalanıyor. Saudi Oger’in CEO’su Paul Doany, ‘Özelleştirme İdaresi ile aramızda Türk Telekom’un altyapısının mülkiyetine ilişkin bir sorunumuz bulunmamaktadır. Ben İstanbul’dayım ve anlaşmayı imzalamak için bekliyorum’ dedi.
TÜRK Telekom ihalesini 6.5 milyar
dolar bedelle kazanan Lübnan merkezli Saudi Oger’in CEO’su Paul Doany, Telekom’un Saudi Oger’e devrine ilişkin hiç bir sorunun yaşanmadığını ve en kısa zamanda devir anlaşmasının imzalanacağını söyledi. Medyada yer alan, ‘Türk Telekom’un Saudi Oger’e devrine ilişkin olarak medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Doany şunları söyledi:
SORUN YOK: ‘Özelleştirme İdaresi ile aramızda Türk Telekom’un altyapısının mülkiyetine ilişkin bir sorunumuz bulunmamaktadır. Anlaşma tarihi çok yakındır. Devir anlaşmasının imzalanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek her türlü soruya yanıt vereceğiz. Ben İstanbul’dayım ve anlaşmayı imzalamak için bekliyorum.’ Doany Türk Telekom’un devrinde sorun çıktığı yönündeki haberlerin kaynağını bilmediğini ve bu tür haberlere anlam veremediğini bildirdi.
ANLAŞMA PAZARTESİYE:
Bu arada Ankara’daki kaynaklardan anlaşma konusunda bir pürüz bulunmadığı açıklamaları geldi. Türk Telekom’dan bir üst düzey yetkili, Türk Telekom altyapısının devrine ilişkin düzenlemenin şartnamede açıkça yer aldığını ve konunun Saudi Oger tarafından da bilindiğini söyledi. Saudi Oger’in Danıştay kararı sonrası bir itirazının olmadığını belirten yetkili anlaşmanın pazartesi günü imzalanacağını ifade etti.
4 MİLYAR DOLAR:
Saudi Oger Başkan Yardımcısı Muhammed Hariri, Türk Telekom ihalesinin ardından şirketin merkezi olan Beyrut’ta Türk gazetecilerle bir basın toplantısı düzenlemiş, 5 yıl içinde Türkiye’ye 4 milyar dolar daha yatırım yapacaklarını ve Türk Telekom hisselerinin 3 yıl içerisinde Dubai Borsası’nda halka açılacağını söylemişti. Medyada dün yer alan haberlerde, Türk Telekom’un taşınmazlarının devri konusunda sorun çıktığı iddiaları yer almıştı.
Danıştay satışa onay vermiştiTÜRK Telekom’un yüzde 55 hissesinin 6 milyar 550 milyon dolar bedelle yabancı bir şirkete satışına
Haber-İş Sendikası karşı çıkmış ve Danıştay 13’üncü Dairesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı. Danıştay 13. Dairesi, Haber İş’in başvurusunu yerinde bulmayarak, özelleştirme işleminin durdurulmasını red etmişti. Haber İş Sendikasının Danıştay Birinci Dairesi’ne yaptığı bir başvuruda ise Daire, Saudi Oger’in tahkime gitme hakkına itiraz etmiş ve bağlayıcı olmayan nitelikte bir karar vermişti.