Telefonda 55 milyar dolarlık dev birleşme

Güncelleme Tarihi:

Telefonda 55 milyar dolarlık dev birleşme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sermayenin sınır tanımazlığının yarattığı küreselleşme olgusu ve beraberinde getirdiği dev rekabet ortamı, sektörlerinde en büyükler olarak kabul edilen şirketleri biraraya getirmeye devam ediyor.

ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden Bell Atlantic'in, yine ülkenin en büyük bölgesel telefon hizmetleri şirketi GTE ile birleşmeyi kabul ettiği ve anlaşmanın taraflarca imzalandığı bildirildi.

Amerikan AP haber ajansının, adının açıklanmasını istemeyen ve iki şirket adına ortak açıklama yapan üst düzey bir yöneticiye dayandırdığı habere göre, her iki firmanın eşit katılımıyla oluşturulacak yeni şirkette, iki firma da eşit koşullarda yer alacak.

Borsada, hisse devri yoluyla gerçekleşecek 55 milyar dolarlık rekor birleşmenin telekomünikasyon sektörü ile ABD tarihinin en büyük birleşmesi olduğu belirtiliyor.

Bell Atlantic ile GTE'nin birleşmesi ile birlikte telefon hizmetleri, internet ve kablolu yayıncılık alanında yeni bir dönemin

başlayacağı ve Bell'in GTE'nin telefon ağı ile ABD'deki tüm evlere internet hizmetini ulaştırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Uzmanlar, anlaşmanın yine iki büyük telekomünikasyon firması AT and T ile İngiliz British Telecom'un, 10 milyar dolarlık birleşme anlaşmasının hemen arkasından gelmesine dikkat çekiyorlar.

RED ÇIKABİLİR

İki şirketin birleşme çalışması yaptıkları yolunda daha önce çıkan haberler, Kongre danışmanları ve telekom lobicilerinin çeşitli tepkilerine neden olmuştu. Geçtiğimiz yıl içinde, AT and T ile SBC'nin birleşme kararını Federal İletişim Komisyonu'nunun ‘‘düşünülemez bile’’ diyerek reddettiğini hatırlatan bu çevreler, ‘‘aynı şey, Bell Atlantic ile GTE'nin de başına gelebilir’’ diye konuşuyorlar ve buna neden olarak, Kongre çevreleriyle tüketici avukatlarının, böyle bir birleşmenin yerel telefon rekabetini öldüreceğinden endişe etmelerini gösteriyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!