Teksas'a 150 milyon dolarlık yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Teksasa 150 milyon dolarlık yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 16:10

Borusan Mannesmann 2015 yılında üretime başlaması planlanan çelik boru üretim tesisi için lokasyon olarak Houston, Teksas'ı seçti.

Haberin Devamı

Tesisin temel atma töreni Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki Türk işadamları heyeti ile Teksas Senatörleri ve Teksas Valiliği yetkililerinin katılımıyla Houston'da gerçekleştirildi.

Borusan Mannesmann’ın 2015 yılının başında üretime girmesi planlanan tesisi, ABD’nin özellikle son yıllarda artan kaya gazı üretiminde kullanılan en yeni ve ileri sondaj teknolojisine uygun kalın etli ve yüksek mukavemetli boruların üretimini yapabilecek şekilde tasarlandı. Talebin küresel düzeyde en yüksek olduğu Teksas, yatırım alanı olarak seçildi. Tesis, 150 milyon dolarlık yatırımla yaklaşık 500 dönüm arazi üzerinde kurulacak ve tam kapasiteye ulaştığında 250 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.

Törene katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan şöyle konuştu:
“Borusan bu yatırımla lig değiştiriyor. Çelik sektörünün ve Türkiye'nin yüzünü ağartan bir yatırım yapıyor. Türkiye artık eski Türkiye değil, yatırımcısı yurt dışına yatırım yaptığı için üzülen bir ülke değil. Bunun adı, Türkiye'nin bayrağını dünyanın dev ekonomilerine dikmektir. Müşteri ile ürün arasındaki mesafenin sıfıra indiği bir dünya kuruluyor. Borusan bu gerçeği görmüştür. Borusan Mannesmann burada 250 kişilik istihdam yaratacak. 40-50 yıl önce Almanya'ya işçi gönderen Türkiye şimdi gittiği ülkelerde istihdam yaratıyor. Gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Törende konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2015 yılında faaliyete geçecek yatırımın Borusan ve Türk çelik sanayi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

ABD’nin Teksas eyaletinde Houston’a bağlı Baytown’da kurulacak fabrikanın 250 kişiye istihdamyaratacağına dikkat çeken Teksas Valisi Rick Perry ise, Texas Girişim Fonu’nun(TEF) 1,6 milyon dolarla bu yatırımı desteklediğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!