Teknolojiyi kullanan yüzde 30 büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiyi kullanan yüzde 30 büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 21:46

TEKNOLOJİ ile KOBİ’lerin büyümesi hızlanıyor. Günümüz dünyasında şirketlerin teknoloji ile büyüdüklerini belirten Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, “Araştırmalar, Türkiye’deki KOBİ’lerin teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullanmalarının, 15 milyar dolar ek kazanç getireceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Türk Telekom Grubu’nun sunduğu iletişim teknolojilerini kullanan yeni nesil şirketler, daha fazla kazanmanın da kapılarını aralıyor. Çözümlerimizi kullanarak, tasarruf sağlayan, gelirlerini artıran ve işletme risklerini azaltan şirketler yüzde 30’a varan büyüme oranlarını yakalarken ülke ekonomisinin de büyümesini sağlıyor” diye konuştu.

Mehmet Ali Akarca, toplam 8-9 civarında değişik lokasyonda veri merkezleri olduğunu ifade ederek, “Hayalimiz İstanbul’u 3 yıl içinde Avrupa’nın veri merkezi noktalarından biri haline getirmek. 3-4 yıl önce veri merkezlerine özel asimetrik bir tarife çıkarmıştık. Bu sayede Türkiye’de üretilen verilerin önemli kısmı Türkiye’ye geri döndü. Bundan sonraki aşamada Google, Facebook, Amazon ve Yandex gibi dünyadaki büyük içerik sağlayıcılarla Türkiye’nin bölgenin veri merkezi üssü olması için çeşitli görüşmeler yapıyoruz. Veri merkezlerinin Türkiye’de konumlandırılmasıyla civardaki tüm ülkeler ve oradaki kullanıcıların bağlı olduğu yer Türkiye olacak. Türkiye bundan çok büyük bir ihracat kalemi kazanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!