Teknolojide değişim hızı

Güncelleme Tarihi:

Teknolojide değişim hızı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:00

SON 20 yılda teknolojide müthiş bir değişim yaşandı. 1990’ların ortasında ‘çığır açan teknoloji’ olarak anılan pek çok ürün bugün, akıllı bir cep telefonunun içine girmiş durumda.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ önü alınamaz bir hızla büyümeye devam ediyor. Bu kadar hızla gelişen bir sektörde, ne kadar yol alındığını görmek için bazen geriye bakmak gerekebiliyor. Aslında teknolojinin asıl mucizesi de işte o zaman gerçek yüzünü gösteriyor. 20 yıl öncesine döndüğümüzde o zaman için çığır açan teknoloji olarak anılan pek çok ürün bugün, akıllı bir cep telefonunun içine sığmış durumda. Tabi ki fotoğrafta görünmeyen, hesap makinesi, uzaktan kumanda, gameboy gibi cihazların da telefonun içinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Teknoloji meraklısı gençler için 20 yıllık bir süre fazla geliyorsa, son 8 yılda bu teknolojilerin nasıl hayatımıza işlediğini çok net bir şekilde ortaya koyan bir başka fotoğraf da mart ayında Vatikan’da gerçekleşen yeni Papa’nın seçiminde çekildi. 2005 yılında Papa John Paul II’nin hayatını kaybettikten sonra bedeninin halk tarafından ziyaret edilmesi için sergilendiği gün çekilen fotoğrafla, Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio’nun 266’ncı papa seçildiği gün Vatikan’da yakalanan kare, dijital çağ’ı yansıtan en güzel fotoğraflardan biri. 2005 yılında kalabalıkta yalnızca 1-2 kişinin cep telefonuyla fotoğraf çektiği görülürken 2013 yılında mobil iletişimdeki gelişimin, davranışları nasıl etkilediğini görmek mümkün.

Haberin Devamı

Sudan elektrik üretimi çantaya girdi

MOBİL cihaz kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri olan şarj problemine karşı, sudan elektrik üreten yeni bir ürün geliştirildi. PowerTrekk adı verilen ve harici bir pil olarak kullanılan cihaz, özellikle kamp aktiviteleriyle ilgilenen kişiler tarafından tercih edileceğe benziyor. Kendi deposundaki pillerin bitmesi halinde, içine küçük bir miktar su konulduktan sonra suyu ayrıştırarak içindeki hidrojenle cep telefonu ya da tableti şarj etmeye başlayan PowerTrekk, ABD’de 229 dolara satılaıyor.

Akıllı telefon fotoğraf makinesinde vizör oldu

Teknolojide değişim hızı
Teknolojide değişim hızı

Vatikan’da gerçekleşen yeni Papa’nın seçiminde çekilen bu fotoğraflar, 8 yılda
cep telefonu sayısındaki artışı gösteriyor.

Haberin Devamı

PANASONIC, akıllı telefonun vizör olarak kullanılmasına imkan veren yeni Lumix GF6 modelini tanıttı. Hantal DSLR makinelerin aksine kompakt tasarımlarına rağmen sundukları profesyonel sonuçlarla dikkat çeken yeni üründe, Live MOS Sensör ve Venus Engine Görüntü İşlemci görev yapıyor. Diyafram, enstantane ve lens gibi ayarlarda kontrole sahip olmak isteyen kullanıcılar için ideal GF6’nın ekranı 180 derece eğilebiliyor. Makineye akıllı telefon ya da tablet bağlayarak uzaktan çekimlerde vizör olarak kullanabiliyorsunuz.

Bob Marley kulaklıklar Türkiye’de

EFSANEVİ reggea sanatçısı Bob Marley’in müzik yoluyla paylaştığı ‘tek sevgi tek dünya’ vizyonunun  devamlılığını sağlamak amacıyla yaratılan Marley markalı ürünler Türkiye’de de satışa sunuldu. Çevre dostu tasarımı ve yüksek ses kalitesiyle dikkat çeken, fiyatları 69 ile 999 TL arasında değişen Marley kulaklık ve hoparlörlere Vakkorama Mağazaları’ndan ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

Carbon kaplı ThinkPad’e dokunmatik ekran

LENOVO’nun ThinkPad X1 Carbon modeli, dokunmatik ekranlı yeni sürümüne kavuştu. Windows 8 işletim sistemi ve 14 inç büyüklüğünde 10 parmağa kadar çoklu dokunmatik destekli Premium HD+ (1600 x 900 piksel) çözünürlüklü bir ekrana sahip. Otomotiv sektöründe de tercih edilen karbon fiber kullanılarak üretilen ThinkPad X1 Carbon Touch, 1.55 kilogram ağırlığı ve 20.8 mm inceliğiyle dikkat çekerken, 235 gram ağırlığındaki adaptörüyle de taşıma sırasında kullanıcısına yardımcı oluyor. 8 saati aşkın pil ömrü bulunan bilgisayar 30 dakikada pilin yüzde 80 şarj olmasını da sağlıyor.

Müzik keyfinde kablosuz keyif

AKILLI telefon ve tabletlerin çeşitlenmesiyle bu cihazlarla uyumlu hoparlör bulmanın sorun haline geldiğini savunan Logitech, kablosuz Wireless Speaker Adapter ile bu engeli ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bluetooth uyumlu akıllı telefonlardan veya tabletlerden anında stereo ses aktarımıyla yüksek kalitede ses alınmasını sağlayan üründe, kabloyla bağlantı seçeneği de
yer alıyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!