Tekfenbank yabancı ortakla görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Tekfenbank yabancı ortakla görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 10:05

Tekfenbank Genel Müdürü Mehmet Nazmi Erten, bir grup yabancı bankayla görüşmeleri olduğunu belirterek, mayıs ortasına doğru sonuçların kamuoyuyla paşlaşacaklarını söyledi.

Erten, bu bankalarla ilk tur görüşmelerin son 3-4 haftadır sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:  “Tahminim, Mayıs ortasına doğru ikinci tur görüşmeler sonuçlanır. O zaman kamuoyuyla paylaşacağımız bir aşamaya geliriz. Bunlar hep kaba tahminler. Gelişmeler farklı yönde de olabilir.  Kaç bankayla görüştüğümüzü, bu bankaların adını açıklama aşamasında değiliz. Bu bankalarla gizlilik anlaşmamız var. Somut, tutarlı açıklama yapacak aşamada değiliz.”
Görüşmelerde daha çok ortaklık üzerinde konuşulduğunu ifade eden Erten, “Tanımlanmış bir yüzde, bu konuda somutlaşmış bir gelişme yok” dedi.

Erten, bankaların hangi ülkeden olduğuna ilişkin bir soru üzerine de, “Batıdan da, doğudan da, kuzeyden, güneyden de var. Çevremizden var” diye konuştu.  Basında geçtiğimiz günlerde Yunan Alpha Bank'ın Tekfenbank'ı satın almak için görüşmeler yaptığı yer almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!