Tekel'in Yavşan Tuzlası'na 37.3 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Tekelin Yavşan Tuzlasına 37.3 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 16:45

Tekel'e ait Yavşan Tuzlası'nın özelleştirilmesine ilişkin ihalede en yüksek teklif 37.3 milyon dolar ile Cihanbeyli Madencilik Makine Kimya Ortak Girişim Grubu'ndan geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kazım Çalışkan'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmelerinde elemesiz yazılı turda en yüksek teklif 30 milyon 10 bin dolar olarak açıklandı.Elemeli 1'inci yazılı turda en düşük teklif sahibi Centur Turizm A.Ş. elenirken, en yüksek teklif 31.5 milyon dolar oldu.2'inci yazılı turda Söğütsen Seramik A.Ş ihale dışında kalırken, fiyat ise 32.5 milyon dolara çıktı.3'üncü yazılı turda Özerdemler Madencilik A.Ş. elendi. Fiyat ise 33.5 milyon dolar oldu.4'üncü yazılı turda Selhas Maden A.Ş. ihale dışında kalırken, fiyat 34.2 milyon dolar oldu. Yazılı son turda ise Aksu Madencilik A.Ş. en düşük teklifi vererek ihalenin dışında kaldı.

AÇIK ARTIRMA

Elemeli yazılı turların ardından 35 milyon dolar başlangıç, 50 bin dolar artırım aralığı ile açık artırmaya geçildi.
Açık artırmanın birinci turunda Koyuncu Nakliye A.Ş. ihaleden çekilirken, açık artırmanın 9'uncu turunda Özkoyuncu Demir Madeni Ltd. ve Mutlu Petrol A.Ş-Şenol Mutlu OGG temsilcileri ihaleden çekildiklerini açıkladı.

Bu turda 37.3 milyon dolar teklif veren Cihanbeyli Madencilik OGG 10'uncu turun başında YDA İnşaat Sanayi-İzgi Yapı Ltd. OGG'nin çekilmesiyle en yüksek teklifi vermiş oldu. Böylece ihale teknik olarak sonuçlanırken Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararının ardından kesinleşecek.  Alıcı firma vadeli seçeneği tercih etmesi durumunda ihale bedelini yüzde 40'ı peşin, geriye kalan bakiyeyi 3 yılda eşit taksitlerle, yıllık yüzde 7 dolar faizi üzerinden ödeme imkanına sahip bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!