TEB, ‘Tutumlu İnovasyon’u  bisiklet ile sahneye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

TEB, ‘Tutumlu İnovasyon’u  bisiklet ile sahneye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 20:47

TEB’in 4 yıldır stratejik ortak olarak destek verdiği Türkiye İnovasyon Haftası ‘Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel’ temasıyla dün başladı. Sahneye bisikletle gelen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, açılıştaki konuşmasında, paylaşım ekonomisine ve tutumlu inovasyona vurgu yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) dört yıldır stratejik ortak olarak destek verdiği Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl “Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. İnovasyon Haftası’nın ilk gününde konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici sahneye bisikletle çıktı. Sahnede bulunan Türk maker’lara elektrikli bisiklete dönüştürmeleri için verdiği bisikletin herkesin çocukluk anılarında bir şekilde yeri olduğunu söyleyen Leblebici, “Çocukluğumuzda herkesin bisikleti yoktu ama olanlarımız da paylaşırdı. Anılarımızda bisikletle özdeşleşen paylaşım bugün tekrar gündemimizde. Hem de sadece bir trend olarak değil; bir ihtiyacın sonucu, bir gereklilik olarak. Herkesin katkıda bulunduğu paylaşım ekonomisini uygularsak, maker olabilirsek, ortak dehamıza güvenirsek ve atıkları değerlendirerek tekrar üretime dahil edersek kaynaklarımızı daha tutumlu kullanmış oluruz. İşte tutumlu inovasyonu hayata geçirebilirsek, daha az tüketerek daha fazlasını ve hatta daha iyisini yapmamızın önünde hiçbir engel kalmayacak” diye konuştu. 

Haberin Devamı

DAHA AZLA FAZLASINI YAPMALIYIZ

Teknolojinin gelişimi ve toplumların ihtiyacı doğrultusunda inovasyon trendlerinin de değiştiğine dikkat çeken Leblebici, “20. yüzyılın yükselen tüketim anlayışı etkisini giderek kaybediyor. Dünyamızın enerji, sermaye gibi giderek azalan kaynaklarını daha dikkatli kullanmalı, tutumlu olmalıyız. Bunu yaparken, toplumun da çıkarlarını gözeterek sürdürülebilir değerler yaratmaya özen göstermemiz gerekiyor. Daha azla daha fazlasını ve daha iyisini yapabiliriz. Basit ve sade çözümler üreterek tutumlu bir inovasyon modeli geliştirmeliyiz” dedi.

HEPİMİZ BİRER MAKER HALİNE GELDİK

Eskiden yüksek bütçelerle büyük AR-GE merkezlerinde geliştirilen fikirlerin, uygulanan projelerin artık çok daha yakınımızda olduğuna dikkat çeken Leblebici, “Özellikle internet sayesinde farklı fikirlere kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bir işin nasıl yapılabileceğini öğrenip hayata geçirebiliyoruz. Bunun için bir diz üstü bilgisayar ve internet bağlantısı yeterli olabiliyor. Bir anlamda hepimiz birer ‘maker’ haline geldik. Uzman ya da profesyonel olmasak da birşeyler yaratabiliyor, nesneleri olmasını istediğimiz hale dönüştürebiliyoruz. Sahneye getirdiğim bisikleti elektrikli bisiklete dönüştüren maker’larımız da bunu bize göstererek hepimize cesaret verdi” diye konuştu.

TEB, ‘Tutumlu İnovasyon’u  bisiklet ile sahneye taşıdı


Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN 3 İNOVASYON PROJESİ

WAVE İnovasyon Sergisi’nde dünyanın dört bir yanından ilham verici 23 inovasyon projesi yer alırken, Türkiye’den de Manetho, Dermalix ve Masuta Lab adlı 3 proje bulunuyor. Leblebici, “TEB Girişim Evi’nden aldığı mentorluk ve networking gibi desteklerle çalışmalarını sürdüren girişimcilerin geliştirdiği bu projelerin sergide yer alması bizlere büyük gurur veriyor. TEB olarak, inovasyonun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yaparken; inovatif fikirleriyle geleceğin ekonomisini inşa edecek girişimcilere de tam destek veriyoruz. TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilerimize finansman desteğinin yanı sıra bilgi ve danışmanlık sağlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!