Tayfur Havutçu serbest kaldı, Beşiktaş borsada 29.6 milyon lira zıpladı

Güncelleme Tarihi:

Tayfur Havutçu serbest kaldı, Beşiktaş borsada 29.6 milyon lira zıpladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 00:00

Beşiktaş’ın yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun tahliyesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. hisselerine tavan yaptırdı.

Haberin Devamı

Hisseler gün sonunda yüzde 10.69 yükselirken şirketin piyasa değeri de bir günde 29.6 milyon lira arttı. Bu haber Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da tahliye edileceği beklentisi yaratırken, Fenerbahçe Sportif A.Ş. hisseleri de 52.5 milyon lira değer kazandı.

BJK yüzde 10.69 yükseldi
İstanbul Özel yetkili 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu’nun tahliyesine karar vermesinin ardından Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. hisseleri ikinci seansta tırnmanışa geçti. İMKB’de dış borsalara paralel yüzde 2.58’lik sert düşüş yaşanırken dün Beşiktaş Futbol Yatırımları hisselerindeki değer artışı yüzde 10’u aştı ve günü yüzde 10.69 primle 7.66 liradan kapattı. Bu yükseliş şirketin piyasa değerini de zıplattı. Geçen cuma 276 milyon 800 bin lira olan piyasa değeri, dünkü sert yükselişle birlikte 306 milyon 400 bin liraya ulaştı. Böylece Beşiktaş Futbol Yatırımları’nn piyasa değeri 29 milyon 600 bin lira arttı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta yaşanan bu gelişme şike operasyonu kapsamında tutuklanan Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım için de beklenti oluşturdu.

Fener de umutlandı
Piyasada, ‘Aziz Yıldırım da tahliye edilecek’ yorumları yapılırken, yükselişe geçen Fenerbahçe Sportif A.Ş. hisseleri de günü yüzde 4.90 primle tamamladı. Böylece geçen hafta cuma günü 1 milyar 72 milyon liralık değere sahip olan Fenerbahçe Sportif hisseleri dünkü yükselişle birlikte 52 milyon 500 bin liralık kazanç elde etti.

Trabzonspor’u yenen Galatasaray’ın değeri 43.2 milyon TL arttı

SPOR Toto Süper Lig’in 15’inci haftasında Trabzonspor’u kendi sahasında 3-0 mağlup eden Galatasaray, İMKB galibiyeti kutladı. Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleri yüzde 9.6 yükseldi. Şirket hisseleri 43 milyon 215 bin lira değer kazandı ve 493 milyon 490 bin liralık piyasa değerine ulaştı. Yenilen Trabzonspor’un hisseleri ise günün ilk yarısında sert düştü. Beşiktaş’taki gelişme ise hisselerdeki kaybı durdurdu. Gün sonunda Trabzonspor Sportif hisselerindeki düşüş yüzde 0.36 ile sınırlı kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!