Güncelleme Tarihi:
Isı teknolojisi alanında faaliyet gösteren Mimsan Grup, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan yatırım projeleriyle Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği'nden ödül aldı.
Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen, TÜBİTAK ve TİM desteğiyle, "I. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliği gerçekleşti.
Etkinliğe, tavuk gübresinden ve tavuk çiftliği atıklarından bedava enerji, akışkan yataklı bölünmüş ocaklı kombine kızgın yağ ve buhar kazanı ile elektrostatik filtre imalatı olmak üzere 3 yeni Ar-Ge yatırım projesi Katılan Mimsan Grup, “Çevreci Geri Dönüşüm Ödülü”nü aldı.
Mimsan Grup'nun, TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Proje desteği ile hayata geçirdiği projeler, birçok sektörde enerji tasarrufu, maliyetlerin düşürülmesi, daha fazla verimlilik ve çevre dostu olma özelliği taşıyor.
TAVUK FİRMALARINDAN TALEP
Ödül Töreninde konuşan Mimsan Grup İcra Kurulu Başkanı Enver İlhan, tavuk gübresinden elektrik üretilebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. İlhan, “Prototip olarak çalışmalara başladık. Ar-Ge çalışmalarınız devam ediyor. Şu anda tavuk gübresinden buhar üretiyoruz. Bir özel sektör kesimhanemizin buhar ihtiyacını karşılıyoruz. Deneme maksadıyla yapılmış, yakma teknolojisini gerçekleştirebilir miyiz, yakma problemlerini, kül problemlerini halledebilir miyiz diye bir Ar-Ge prototip bir proje. Bunu başardığımızdan dolayı bundan sonra daha büyük projelerin yapılabilirliğini ispat ettik” dedi.
İKİ ATATÜRK BARAJI KAPASİTESİNDE ENERJİ
İlhan, ülkemizin büyük 4-5 tavuk üretici firmasının her birine 6-7 MW (megawatt) santral üretimi yapılmasına yönelik yaptıkları görüşmelerin son aşamaya geldiğini de kaydetti.
İlhan, Türkiye’de tavuk gübresi atığının enerji açısından büyük bir potansiyel barındırdığını kaydederek, “Ülkemizdeki tavuk gübresini değerlendirebilirsek, en az iki Atatürk Barajı kapasitesinde mobil enerji üretimi sağlamış oluruz” diye konuştu