Taşralı diye alışveriş merkezlerine sokmadılar, şimdi kriz fırsat oldu

Güncelleme Tarihi:

Taşralı diye alışveriş merkezlerine sokmadılar, şimdi kriz fırsat oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 00:00

Konfeksiyon üretimi yaparken 2000’lerin başında kadın giyim markası Journey’e odaklanan Ercan ve Erkan Görür kardeşler, Ankara merkezli bir marka oldukları için alışveriş merkezlerinde (AVM) gerekli itibarı görmediklerini ve uzun süre kendilerine yer verilmediğinden yakındı.

Ercan Görür, "Bize Ankaralı, taşralı firma diye bakıyorlardı. AVM’lere sokmuyorlardı. Çok üzülüyorduk ama artık işler değişti. Kiralar dengelenirken biz AVM’lere daha uygun şartlarda girmeye başladık. Kriz dönemlerini seviyoruz" dedi. Erkan Görür ise "AVM’lere giremedik. Ama bu şimdi avantaja dönüştü. Bizi AVM’lere almadıkları için çok üzüldüğümüz zamanlar oldu. Şimdi milletin kaçtığı noktaları dolduruyoruz. Acele etmeden ağır ağır ilerliyoruz. AVM’lere rakipler girmesin diye mağazalar açtılar. Buna hiçbir şey dayanmaz" diye konuştu.

Uyum yeteneği olanlar

Sektör büyürken kárlılık oranının azaldığına dikkat çeken Erkan Görür, bundan sonra kárlılığın daha fazla öne çıkacağını dile getirdi. Daha önce hiç bulunmadığı bir şehirdeki üç AVM’de bir de caddede mağaza açan bir markanın kár etmesine imkan olmadığına dikkat çeken Ercan Görür, "Firmalar kár etmediği noktadaki mağazaları kapatacak. Uçmuş AVM kiraları dengeleniyor. Yapılan AVM’lerin bir kısmı hastane kuyumcu mobilya merkezi olacak. Uyum yeteneği olanlar ayakta kalacak" dedi. Artık perakendecilerin telefon trafiğiyle birbirinin kirasını cirosunu sorduğunu belirten Ercan Görür, "Battın mı çıktın mı izliyorlar. Perakendeciler birbirleriyle çok görüşüyor. Şirkete ortak alma konusunda bile bir trend oluşmuştu. Herkes sigara yasağından, AVM arz fazlasından caddelere yöneliyor" dedi. Journey’in 80 mağazasının yarısının kendilerine ait, diğer yarısının da bayi olduğunu belirten Erkan Görür, "2007’de 36 milyon YTL ciro hedefledik bunu tutturduk. 2008’de yüzde 50 büyüme hedefi koymuştuk, önceki yılın cirosunu 8 ayda yakalamıştık. 2008’i 55 milyon TL ciro ile kapattk" dedi.

Ziraat ve inşaat mühendisi kardeşler

ZİRAAT mühendisi olan Ercan Görür’ün kardeşi Erkan Görür ise aslında inşaat mühendisi. Erkan ve Erkan Görür kardeşler, bir yıl inşaat alanında çalıştıktan sonra bu sektörün kendilerine göre olmadığına karar vermişler. Ercan Görür, "1996’da 80 metrekare bir yerde konfeksiyon üretimine başladığımızda etrafımızda da bu konuda tecrübeli kimse yoktu. Sormaktan öğrenmekten çekinmedik" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!