Sorular ve cevaplarla taşeron işçilere kadro yasası

Güncelleme Tarihi:

Sorular ve cevaplarla taşeron işçilere kadro yasası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 16:31

Bir süredir beklenen ve gündeme gelen haberler ile taşeron işçilerin sorguladığı konular arasında yer alan taşerona kadro konusu, vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Tam kadro verilip verilmeyeceği merak edilen taşerona kadro konusunda, kadro sınavı, kadroya geçişte maaş farkı gibi konular araştırılmaya devam ediyor. İşte, taşeron işçilere kadro konusunda merak edilen sorular ve cevapları hakkında tüm detaylar

Haberin Devamı

Taşeron işçilere kadro konusunda detayları merak eden vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Belediyelerde çalışanlar, taşerona kadroda sınav durumu, kadro sonrası tayin gibi konular, birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. İşte, taşerona kadroda sorgulanan konu hakkında detaylı bilgiler

TAŞERONA KADRODA MERAK EDİLEN SORULAR

İşte, taşeron işçilerin kadroya alınacağı süreçte merak edilen soruları ele alan yazarımız Noyan Doğan'ın hazırladığı haber...

Memurluk hakkı verilecek mi?
Hayır, memur statüsünde olmayacaklar, sözleşmeli olarak kadroya alınacaklar.

Kamuda çalışanlar arasında kadroya alınırken ayrım olacak mı?
Olacak. Merkezi yönetim kapsamında genel bütçeli ile düzenlenen kamu kurumlarında, denetleyici kurumlarda, özel bütçeli kurumlarda, Meclis’te, İş-Kur, Sosyal Güvenlik Kurulu, döner sermayeli idarelerde taşeron olarak çalışan 450 bin kişi bulunuyor. Bu kişiler devlet memuru olan 4/D, yani sürekli işçi statüsünde sürekli kadroya alınacaklar.

Haberin Devamı

Belediyelerde çalışanlar ne olacak?
İl özel idareleri ve belediyelerde çalışan 400 bin taşeron işçi bulunuyor. Bunlar da yine il özel idarelerinde ve belediyelerde daimi işçi olarak çalışacaklar. Aradan taşeron firmalar çıkacak.

Kadroya geçişte maaş farkı olacak mı?
Çalışanlar mevcut maaşları ile kadroya geçecek, herhangi maaş artışı ya da eksilmesi olmayacak. Ancak kamuya geçiş olacağından 52 günlük ilave ücret ödenecek.

Kadro işlemi nasıl olacak?
Kadroya geçmek isteyenler çalıştıkları kurumlara başvuracak. Başvurunun ardından sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlar, 15 Temmuz sonrası uygulamaya giren kanun hükmünde kararname gereği güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak ve soruşturmadan geçenler çalıştıkları yerlerde artık kadrolu çalışacaklar.

Sınav nasıl olacak?
Sınav KPSS tarzı bir sınav olmayacak. Kişilerin çalıştıkları işle alakalı sınav olacak, karmaşık da olmayacak.

Sınavı kim yapacak?
Sınavı İş-Kur yapacak.

Kadroya geçiş sonrası tayin olacak mı?
Hayır, bu şekilde kadroya geçenlerin tayin hakları olmayacak.

Haberin Devamı

Kadro sonrası tüm haklardan yararlanılacak mı?
Kadroya geçtikten sonra yıllık izin, mesai ücreti, toplu sözleşmesi gereği ücret artışı gibi tüm haklardan yararlanılacak.

Kadroya geçişler ne zaman başlayacak?
Sene sonuna kadar düzenleme resmi hale gelecek ve Resmi Gazete’de yayımlanacak. 2018’in Ocak ayından itibaren de kadro işlemleri başlayacak.

MERAK EDİLEN DİĞER SORULAR VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!