Güncelleme Tarihi:
İzmir’den sonra Eskişehir ve Şanlıurfa yatırımlarını devreye aldıklaını hatırlatan Yiğitbaşı, Pınar Süt’ün 20 binden fazla süt üreticisiyle çalışarak, günlük 3 milyon litre çiğ süt işlediğinin altını çizdi. Yiğitbaşı, “Üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 500 bin kişilik bir ekosisteme sahibiz” dedi. Tarım sektöründe yaş ortalamasının giderek yükseldiğine dikkat çeken Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı, süt sektörünün genç üreticilere ihtiyacı olduğunu ifade etti. Tarımın geleceği için sürdürebilirliğin hayati değer taşıdığına vurgu yapan Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Bu yolda başlattığımız Genç Çiftçi Mesleki ve Bireysel Kapasite Gelişimi Programı ile gördük ki genç çiftçiler, üretim ve karar verme mekanizmalarında daha çok yer almak istiyor. Bunun için de Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde isimli projeyi başlattık. Eğitimlere gençler ilgi gösteriyor. Pınar Süt olarak 1973’te başladığımız çiftçi eğitimlerimizi sekiz yıldır Pınar Enstitüsü çatısı altında devam ettiriyoruz. Pınar Enstitüsü Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde projesiyle şimdiye kadar 14 ilde 8 binin üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Süt sektöründe Türkiye’nin öncü markası olarak, ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz.”