Güncelleme Tarihi:
FTG'den yapılan yazılı açıklamada, Türk fındığının bilinirliğinin artırılması ve fındığın katkı maddesi olarak yer aldığı ürünlerdeki kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlerin hız kesmeden devam ettiği belirtildi.
Tanıtım faaliyetleri kapsamında FTG'nin, Almanya'nın Köln şehrinde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Anuga Fuarı'na katıldığı ifade edilen açıklamada, 10-20 Ekim'de gerçekleştirilen fuarda Türk fındığının en iyi şekilde tanıtıldığı vurgulandı.
Açıklamada, gıda sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalanan fuarda, Türk fındığının insan sağlığına yararları ve farklı sektörlerdeki uygulamalarına ilişkin gıda profesyonellerine bilgilendirmeler yapıldığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:
"Düzenlenen bu fuara 108 ülkeden 7 bin firma katılım gösterirken, 192 ülkeden yaklaşık 160 bin kişi ise fuarı ziyaret etti. Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Sayın Hüseyin Emre Engin ve Düsseldorf Ticaret Ataşesi Sayın Mustafa Hilmi Aşkın tarafından da ziyaret edilen FTG standında, fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edilirken, Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan tanıtım filminin de fuar süresince gösterimi yapıldı. Türk fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı broşürler ile Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin yer aldığı listeler dağıtıldı. FTG'nin görsel açından etkileyici özel tasarım standı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken, ürünlerinde fındık kullanan veya kullanma potansiyeli bulunan profesyonel firma temsilcileri ile FTG standında ikili görüşme gerçekleştirilerek fındık talepleri alındı ve fındık hakkındaki çeşitli soruları cevaplandırıldı."
Açıklamada, FTG'nin değişik ülkelerde ve tarihlerde Türk fındığını tanıtma faaliyetlerinin süreceği bildirildi.