Güncelleme Tarihi:
Bayraktar, yaptığı açıklamada, temmuzda markette 35 üründen 14’ünde fiyat artışı, 18 üründe fiyat düşüşü olurken 3 ürünün fiyatının değişmediğini belirterek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak üreticiden tüketiciye, halkın tamamını yakından ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri takip etmeye ve kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklamalara devam ettiklerini ifade etti.
Temmuz ayında üretici fiyatlarında domates, sivri biber, marul, kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, pirinç, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, Antep fıstığı, süt ve zeytinyağı fiyatlarında değişim olmadığına dikkati çeken Bayraktar, üreticide temmuzda fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 40,48 ile havuç olduğunu, havucu yüzde 11,11 ile karpuz, yüzde 10 ile yumurta, yüzde 8,57 ile fındık, yüzde 7 ile patates, yüzde 6,85 ile salatalık, yüzde 6,46 ile limon, yüzde 5,88 ile kiraz, yüzde 2,29 ile yeşil fasulye, yüzde 1,77 ile patlıcan, yüzde 1,56 ile kabağın izlediğini ifade etti.
Üreticide en fazla fiyat artışının ise yüzde 15,69 oran ile kuru soğanda görüldüğünü bildiren Bayraktar, fiyat artışında kuru soğanı yüzde 14,78 ile kırmızı mercimek, yüzde 5,88 ile maydanoz, yüzde 5,41 ile dana eti, yüzde 3,06 ile kuzu eti, yüzde 1,84 ile yeşil soğan, yüzde 1,62 ile çileğin takip ettiğini kaydetti.