Güncelleme Tarihi:
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, Keben, Sabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak mahalleleri ağırlıkta olmak üzere 300 dönümdeki incir ağaçlarından bu yıl 400 ton rekolte beklediklerini kaydetti. Hasadın 2 ay sürdüğünü ifade eden Can, toplanan incirin başta Ankara, Antalya, Konya, Bursa ve İstanbul ile talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini söyledi.
Silifke yöresi ve Göksu Vadisi'nde yetiştirilen incirin farklı lezzetiyle öne çıktığını vurgulayan Can, "Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden burada yetişen meyvelerin lezzeti farklı oluyor. En erken incir de yöremizde yetiştiği ve kimyasal kullanılmadan organik üretildiği için rağbet görüyor. Erken hasat yapıp iyi fiyattan sattığı için üreticimizin yüzü gülüyor" diye konuştu.
Üreticiler, incirin kilogramını 3 liradan satılıyor.