Güncelleme Tarihi:
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sağlıklı gıdalarla ilgili yapılan spekülatif açıklamalara tepki gösterdi. “Bir ara doktorlar sağlık reçetelerine ‘ayçicek yağını tüketin’ diye yazmışlar. Hiçbir yağ reçeteye yazılmaz” diyen Pakdemirli, “Bence yazılacaksa da zeytinyağı yazılır ama 1980’lerde bunları yapmışlar. Bazı insanlar çıkıp televizyonlarda ‘şunları şunları tüketme insanlara zararlı’ diye konuşuyorlar. Bunlarla alakalı şu an Meclis’te yasa tasarısı var” dedi.
Bir grup gazeteciyle Kars yolunda sohbet eden Pakdemirli, sağlıklı yaşam için insanların kinoaya yönlendirilmesine de tepki gösterdi. “Bizim bulgurumuz varken niye kinoaya gidiyoruz?” diyen Pakdemirli, şöyle devam etti:
BİLİM KURULU GELİYOR
“Önümüzdeki dönemde bir bilim kurulu oluşturacağız. Açıklama yapana, kendi namına kendi muayenesi için açıklama yapana, adam çekmek için yapılan bu tarz aksiyonlara, bu tarz yalanlara inanmayacağız. Adamı çağıracağız diyeceğiz ki ‘kardeşim sen böyle dedin ama hangi bilimsel dayanağa dayanarak söyledin.’ Efendim domates yemeyin kanser yapar. Tamam ‘bunu dedin ama hangi bilimsel gerçeğe dayanarak dedin’ diye soracağız. Burada böyle bir düzenleme yapacağız. Çünkü gıda alanı kirletmeye çok müsait. Yasa tasarısı bekliyor. Baskın denetimlerimizle tağşişin üstüne gittik mesela. Eskiden isim değiştirerek devam edebiliyorlardı, bu gelen tasarıyla bunun da önüne geçeceğiz.”
CEVİZ 5 YILDA ÜRÜN VERİYOR
144 BİN LİRAYA TAŞ-AHŞAP KÖŞK ALAN VAR
Hazine arazilerinin çiftçilere tahsis edilmesiyle ilgili olarak da konuşan Pakdemirli, sürecin şeffaf yürüyeceğini belirtti. Pakdemirli, “Bu araziler fiili olarak ekilip biçilen veya ecrimisil olarak verilip biçilen araziler. Onlar zaten işleniyor. Mesela ben bazen helikopterle geçerken, bakıyorum arazinin üzerinde 500-600 yıllık taş evler var. Bergama’da bir ahşap köşk almış adam. Soruyorum ‘Kaça aldın’ diye,‘144 bin liraya aldım’ diyor” dedi.
ET FİYATLARINDA AVRUPA’YLA AYNI SEVİYEDEYİZ
Et fiyatları konusunda bugüne kadar Avrupa ile çok rekabetçi olunamadığını belirten Pakdemirli, şunları söyledi: “Asıl sebebi de, Avrupa’da domuz yetiştirmek çok kolay. Çok ucuz ikamesi olduğu için et fiyatlarını bir yerde baskılıyor. Ama bugün itibariyle et fiyatlarında da aşağı yukarı aynı seviyeye geldik. Korona sürecinde makarna filan arttı da, et fiyatlarında artış oldu mu? Fiyat konusunda şu anda bir sıkıntı yok.”