Tarabya'nın serasından yatağına her şey satılık

Güncelleme Tarihi:

Tarabyanın serasından yatağına her şey satılık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2002 02:08

Türkiye'nin Hilton ve Divan'dan sonra üçüncü beş yıldızlı oteli olan ve birçok ünlü Türk filminin çekildiği Büyük Tarabya Oteli'nin tüm eşyaları, açık artırmayla satılacak. 30 Haziran'da faaliyetlerine son veren otelin tüm eşyaları, 20 Temmuz'da Eskidji kanalıyla satışa çıkarılıyor.

T.C. Emekli Sandığı, Büyük Tarabya Oteli'nin işletmeciliğini 20 yıllığına İngiliz oteller zinciri Millennium-Copthorn'a kiralayınca, otel yenileme inşaatları için kapısını bir süreliğine kapattı. Yenileme inşaatında tamamen boşaltılması gereken otelin bütün eşyaları 20 Temmuz'dan itibaren dört gün süreyle müzayede yoluyla satılacak. Müzayededen elde edilen gelir otelin yenileme inşaatlarında kullanılacak.

HER ŞEY SATILIK

Müzayede ile satılacak eşyalar arasında aynı anda 560 kişiye hizmet veren yataklar, oturma grupları, tabaklar, bardaklar, avize ve aplikler yer alıyor. Üç bin kişiye servis yapabilen mutfak, restoranlar ve barların tüm eşyaları, 4 ayrı konferans salonundaki her eşya müzayede yoluyla yeni sahiplerini bulacak.

Eskidji tarafından yapılacak müzayede de 32 bin metrekareyi kışın ısıtan yazın serinleten makine ve tesisat, rengarenk yüzlerce çiçeğin yaşadığı sera da kendisine alıcı arayacak.

SOSYETE MEKANIYDI

Büyük Tarabya Oteli, 19. Yüzyıl'da II. Mahmut'un yazlık saray ve çeşme yaptırmasıyla önce erkanın, 1954'de yangın ile yok olan Hotel Tokatlıyan'dan sonra da sosyetenin gözbebeği oldu.

Tarabya Oteli, İstanbul'daki azınlıkların ve sosyetenin en gözde mekanı Hotel Tokatlayan yerine ve yarım elips olan aynı şekliyle inşa edildi. Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. tarafından 7 yılda tamamlanan otel, 261 odasıyla 1964 yılında hizmete açıldı. Otelin ilk işletmecisi İtalyan S.E.A.T. firmasının Türkiye'de faaliyet göstermesi Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanınca, otelin işletmeciliğini 1968 yılında T.C. Emekli Sandığı'nın kuruluşlarından Emek İnşaat ve İşletme devraldı.

Yeşilçam'ın gözdesiydi

Büyük Tarabya Oteli, İstanbul sosyetesinin en gözde mekanı olunca, romantik ve zengin mekan sıkıntısı içindeki Yeşilçam'ın da dikkatini çekti. Plajı, havuzu, barı, resturanları, diskoteği ve güzel döşenmiş odaları ile nice romantik ve polisiye filmlere ev sahipliği yaptı. Böylece tüm Türkiye Büyük Tarabya Oteli'ni tanıdı. Otel, yıllarca binlerce düğüne, nişana ve mezuniyet günlerine ev sahipliği yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!