TAPDK, ‘Pilsen’i çıkar gel’ dedi Efes 2 isim önerdi

Güncelleme Tarihi:

TAPDK, ‘Pilsen’i çıkar gel’ dedi Efes 2 isim önerdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) alkollü içecek markalarının spor kulüplerine isim vermemesine ilişkin kararı sonrasında Efes Pilsen TAPDK’ya 2 yeni isim önerdi.

Haberin Devamı

TAPDK’nın kendi internet sitesinden, Efes Pilsen Spor Kulübü gibi kulüpler kapatılacak mı? sorusuna “Hayır” cevabını verdikten sonra önerilen isimler “Efes Spor Kulübü ve Anadolu Efes” oldu.
TAPDK ne cevap verdi
İnternet sitesinden yeni yönetmeliğe ilişkin belirsizlikleri gideren TAPDK, Efes Pilsen Spor Kulübü’yle iligili şu açıklamayı yaptı:
· Herhangi bir spor kulübünün kapatılması söz konusu değildir. Ancak, Efes Pilsen markalı bira cinsi alkollü içkinin ve ambalajı üzerindeki logolarının spor kulübü isminde aynen yer alması uygulaması kaldırılmış olup, anılan kulübün ismindeki “Pilsen” ifadesinin kaldırılarak ve diğer çağrıştırıcı unsurları kullanmaksızın yeni bir isimle faaliyetlerine devam etmesi mümkündür.
Pilsen’siz yeni isimler
Anadolu Grubu bünyesindeki Lacivert beyazlı ekip dün TAPPK’ya yeni iki isim önerilerini sundu. Efes Pilsen ismi için “Anadolu Efes” ve “Efes Spor Kulübü” isimleri önerildi.

Haberin Devamı

Tütünspor’un da adı ve logosu değişecek

YENİ tütün ve alkollü içkiler yönetmeliği, Bursa’da 54 yıldır faaliyet gösteren Tütünspor’u da olumsuz etkileyeceği bildirildi. Tütün ve Alkollü İçkilerin Satış ve Sunumuna İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Türk basketbolunun önde gelen takımlarından Efes Pilsen’in yanı sıra bazı amatör takımların da isim ve logo sorunu gündeme gelmeye başladı. Bursa’da 1957 yılında Demirtaş’ta bir grup tütün üreticisi tarafından kurulduğu için adı “Tütünspor” olarak konulan kulübün başkanı Mustafa Beşen, “Kulübün adını ve logosunu değiştirmemiz gerektiği söylendi, ama bize henüz yazılı bir tebligat gelmedi” dedi. Yönetmeliğin çıkmasının ardından Bursa Valiliği Dernekler Masası’na müracaat ettiklerini, buradan kendilerine “isim ve logo değiştirmeniz gerekiyor” denildiğini açıklayan Beşen, resmi yazının ardından gerekli değişikliği yapabileceklerini söyledi. Beşen, tütünün bir tarım ürünü olduğunu, marka veya başka bir çağrışım içermemesi nedeniyle belki sadece logoda bir değişikliğe gidebileceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bize bu konuda gelen resim bir tebligat yok. Biz 54 yıllık kulübümüzün adının kalmasını istiyoruz. Sonuçta 1957 yılında kurulan bir kulübün adının değişmesi çok kolay değil. Yeni isimle ilgili bize gelen önerileri değerlendiriyoruz. Önümüzde 1 yıllık bir süreç var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!