Tanzim satıştan sonra kooperatif market geliyor

Güncelleme Tarihi:

Tanzim satıştan sonra kooperatif market geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 08:30

MANAV ürünleriyle ilgili olarak başlatılan tanzim satışlardan sonra sırada kooperatif marketler var. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, piyasayı regüle etmek için, belli ölçeklerde ve belli illerde kooperatif marketler açılmasına sıcak baktıklarını belirterek,

Haberin Devamı

“Bizim talebimiz şudur: Bu model eğer özel sektörü de rahatsız etmeyecek şekilde ama tüketim piyasasını da regüle etme anlamında belli sayıda, belli ölçeklerde illerde açılırsa, açılması noktasında bir kamuoyu oluşursa biz bunu yapmaya hazırız. Doğrudan doğruya üreticiden aldığımız ürünleri buralarda halka ulaştırabiliriz.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yasa teklifi sırasında, iktidar ve muhalefet vekillerinin tanzim satışlarla ilgili sorularını yanıtlayan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, şu anda tarım kredi kooperatifleri olarak Ankara’da 5, Samsun ve Trabzon’da 1, Eskişehir’de 1 kooperatif marketleri bulunduğunu ve Ankara’daki markette aynı zamanda manav reyonu da bulunduğunu vurguladı. Poyraz şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu marketlerde yaklaşık 700 çeşit ürün satıyoruz. Özelliği şu: 700 çeşit ürünün 300 çeşidi bize ait, kalan 400 çeşidi de bizim gibi kooperatif yapılanmalarının ürettiği ürünler. İçlerinde, mesela Çorum’da kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünler de var bu ve buna benzer. İşte Isparta’da Gülbirlik’in ürettiği ürünler var, işte TARİŞ’in, diğer Trakya Birlik’in, Pankobirlik’in ürünleri var, aşağı yukarı 700 çeşit civarında ürünümüz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!