Tamamlayıcı emeklilik nedir? Cumhurbaşkanı tamamlayıcı emeklilik sisteminin başlayacağı tarihi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Tamamlayıcı emeklilik nedir  Cumhurbaşkanı tamamlayıcı emeklilik sisteminin başlayacağı tarihi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2020 19:20

Tamamlayıcı emeklilik nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında atılacak yeni adımları duyurdu. Ekonomiye dair alınan tedbirlerle ilgili önemli açıklamalar yapan Erdoğan, tamamlayıcı emeklilik sigortasıyla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Tamamlayıcı emeklilik sistemi otomatik katılım sisteminin genişletilmiş hali olarak da biliniyor. Bu sistemde emekliliğin geliştirilmesine yönelik uygulama alternatiflerinin ortaya konulmasıdır. İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide alınacak yeni kararlarla ilgili açıklama yaptı. Tamamlayıcı emeklilik sistemine 2022'de geçileceğini söyleyen Erdoğan, "Çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Tamamlayıcı emeklilik ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi;

25 yaş altı gençlerin ve 50 yaş üzerinde olanların kolay şekilde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Bunun yanında çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız. Çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak. Bu kapsamda oluşacak fon ile Türkiye'nin İstihdam Kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Erdoğan, esnafa, küçük işletmelere, yatırımcılara üretim ve istihdam için uygun maliyetli ve uzun vadeli kaynak sağlayacakları bir sistem kuracaklarını ifade etti.

"Türkiye'nin İstihdam Kalkanı'nı hızlıca devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini de 2022'de yürürlüğe sokacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, bütün bunlar devam ederken terörle mücadelenin de devam ettiğine dikkati çekti.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK NEDİR?

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi otomatik katılım sisteminin genişletilmiş hali olarak biliniyor.

Sektör, iş kolu veya meslek esaslı tamamlayıcı emeklilik kurumlarının iyi uygulama örnekleri doğrultusunda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacak. Buna göre, gelecek süreçte gerekli mevzuat düzenlemelerine yol göstermek üzere meslek esaslı tamamlayıcı emekliliğin geliştirilmesine yönelik uygulama alternatifleri ortaya konulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!