Takımına dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Takımına dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 13:31

ABD’de asgari ücret tartışmaları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Fast-food işçilerinden sonra şimdi de spor dünyasında yeni bir kriz patlamak üzere. Tampa Bay Buccaneers isimli Amerikan Futbolu takımında ponpon kız olarak görev yapan dansçı Manouchcar Pierre-Val kendisine asgari ücretten daha az bir maaş ödendiği gerekçesiyle takımına dava açtı.

Haberin Devamı

Pierre-Val kendisine maç başına 100 dolar para ödendiğini, katıldığı idmanlar için ise hiçbir ekstra ücret almadığını açıkladı. Bloomberg Businessweek'in haberine göre Pierre-Val’in yaptığı hesaba göre kendisi ayda saat başı 2 dolardan az kazanıyor. 2012 yılında Tampa Bay Buccaneers takımının kadrosuna katılan Pierre-Val bundan önce hemşire olarak çalışıyordu.

Takımına dava açtı
FAST-FOOD ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

Tampa Bay Buccaneers takımı ise geçen hafta kendilerine açılan davayla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. ABD geçen yaz fast-food işçilerinin asgari ücretin iyileştirilmesi konusunda yaptıkları grevle sallanmıştı. Ponpon kızlarında Pierre Val’in açtığı bu davadan sonra topluca bir greve gidebilecekleri konuşuluyor.

Takımına dava açtı

Haberin Devamı

Manouchcar Pierre-Val

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!