Takılar göz kamaştıracak

Güncelleme Tarihi:

Takılar göz kamaştıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Uluslararası Takı ve Mücevher Fuarı (Gold 2001) İstanbul'da açıldı. ITE-AFEKS Uluslararası Ticari Fuarları A.Ş. tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen fuara, Türkiye, İtalya ve Fransa'dan toplam 50 firma katılıyor. Üretici, tüketici ve perakendeciyi bir araya getiren fuarda, değerli taşlar altın, gümüş, platin ürünlerinin yanı sıra takı kutusu ve ambalajları, kuyumcu malzemeleri, bilgi işlem ve güvenlik sistemleri sergileniyor.

Fuarın açılışında, katılımcı firmalardan Efe Kuyumculuk 'Osmanlı Esintileri' adlı bir takı defilesi sundu. Takıların tasarımcısı Hasan Kale, 1.5 yıla yakın süren bir çalışma sonrasında 100'e yakın parçadan oluşan bir koleksiyon oluşturduklarını, bunun 34'ünü standlarında sergilediklerini söyledi.

Kale, 'Esinlemeler' adı altında toplanan bu takıların fiyatının 6.500-25.000 dolar arasında değiştiğini bildirdi.

Hatıra para

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü de fuarda bir standla yer aldı. Hatıra para ve madalyaların sergilendiği standda, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi mühürlerin ve para kalıplarının hazırlanmasında kullandığı 150 yıllık bir fotoğraf makinesi de yer alıyor.

Fiyatı 500 bin lira ila 150 milyon lira arasında değişen altın, gümüş, pirinç, bronz hatıra paraların satışı da gerçekleştiriliyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Tuğrul Bilen Ünal, 1970 yılından günümüze kadar düzenli bir biçimde hatıra para ve madalyon üretimini sürdürdüklerini söyledi.

Bugüne değin 200 aşkın hatıra amaçlı altın, gümüş ve bronz gibi metaller üzerine para ve madalyon basıldığını belirten Ünal, "Hatıra paralara gayet iyi talep var" diye konuştu.

Uluslararası Takı ve Mücevher Fuarı, 12 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. (a.a)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!