Suzuki’den piyango gibi geri çağırma

Güncelleme Tarihi:

Suzuki’den piyango gibi geri çağırma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

Suzuki Türkiye, bir ilke imza atarak 2009-2010 model Grand Vitara’ları, hiçbir ek ödeme olmadan 2011 modelleriyle değiştirecek.

Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, 139 adet 3 kapılı Grand Vitara’nın ithalatı sırasında belgelerinde eksiklik olduğunu tespit ettiklerini belirterek, “Her aracın karayolları uygunluk belgesi var. Bunun alınabilmesi için de Avrupa tip onayı ya da ulusal tip onayının bulunması gerekiyor” dedi. Savcı, 2009 yılında ithal ettikleri 139 araçta Avrupa tip onay numarasının aracın tanıtım bilgilerinin yer aldığı plakaya işlenmediğinin tespit edildiğini belirtti.

Teknik bir sorunları yok

Bunun, geriye dönük olarak düzeltilmesinin imkanının olmadığını anlatan Savcı, şunları kaydetti: “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Japonya ile konuştuk. Bu evrak eksikliğini gidermenin tek yolu araçların toplanıp müşterilere yenisinin verilmesi. Çünkü ileri ki yıllarda araçlar trafik muayenesine girdiğinde müşteri sıkıntıya düşebilir. Böyle bir sıkıntı doğmaması için 139 araç değişecek. Ama araçlardateknik sorun yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!