Güncelleme Tarihi:
Farklı anlayış
Kurdukları ekosistemin hem bölgeye ciddi bir katma değer sağlayacağını hem de süt pazarına yeni bir anlayış getireceğini belirten Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevresindeki çiftçileri ekosisteminin içine alması; anlaşmalı çiftçilerine yem ve süt alım garantisi vermesi, gerektiğinde veteriner temin etmesi; böylelikle örnek alınacak bir kırsal gelişim modelini hayata geçirerek büyüyen bir ekosistem oluşturması da, farklı yatırım anlayışımızı gösteriyor. Yeni bir markayız, süt ve peynirle yola koyulduk.”
Sektöre yeni standartlar
Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu, peynirde yüksek kalite segmenti yaratacakları iddiasını dile getirerek şöyle konuştu: “Peynirlerimiz; günlük, yöresel ve gurme olarak 3 gruba ayrılıyor. Her grup için Türkiye’den ve Avrupa’dan peynir uzmanlarını bir araya getirdik. Bir yıldır tat testlerini hem uzmanlarımızla hem de tüketicilerimizle yapıyoruz.”
Bakteri 3 bine indi
Sunucu, Avrupa Birliği standartlarında üretilen sütün mililitre başına 100 bin bakteri sınırı olduğunu hatırlatarak, “Efeler Çiftliği’nde üretilen sütte ise izin verilen bakteri oranı mililitrede sadece 3 bindir. Çiftlikteki hayvanlara asla antibiyotik verilmemekte, soy ağaçları büyük bir titizlilikle kaydediliyor” dedi.