Sürdürülebilirliğe 2.5 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilirliğe 2.5 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 07:00

Ar-Ge çalışmalarında sürdürülebilirlik için 2.5 milyon dolar bütçe ayıran Borçelik’in Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Baran Burat, “Özellikle karbonsuzlaşma ve döngüsel ekonomi konularına özel olarak odaklanıyoruz. Projelerimiz arasında hafifletilmiş ve dayanımı arttırılmış çelikler (AHSS) kuşkusuz önemli bir yer tutuyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, “Dünyadan İlham Alarak Geleceğe İlham Verme” yaklaşımıyla ilerlediği sürdürülebilirlik yolculuğunda “İklim, İnsan ve İnovasyon” değer alanlarına odaklandı. Borçelik Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Baran Burat, “Borçelik Ar-Ge olarak 2.5 milyon dolar bir bütçe ile sürdürülebilirlik konusunda çok sayıda proje ve çalışma yürütüyoruz. Özellikle karbonsuzlaşma ve döngüsel ekonomi konularına özel olarak odaklanıyoruz. Projelerimiz arasında hafifletilmiş ve dayanımı arttırılmış çelikler (AHSS) kuşkusuz önemli bir yer tutuyor” bilgisini verdi.

HAFİFLİĞE KATKI

Burat sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle otomotiv sektöründe bu ürünler, araçların hafifletilmesine katkı sağlıyor, yakıt verimliliği elde edilmesini, bu yolla araçların ürettiği karbon emisyonlarının azaltılmasını destekliyor. AHSS ile hafifletilmiş elektrikli araçlarda dolu batarya ile gidilebilecek araç menzilleri ve batarya ömürleri uzuyor. Bu nedenle elektrikli araçlara dönüşüm için AHSS kritik önem taşıyor. Şirketimizin ve müşterilerimizin karbonsuzlaşmasını destekleyen kaplamalı ve kaplamasız yeni nesil çelik kaliteleri geliştirme projeleri yolu ile; AHSS çelik ailesine ait ülkemizde kısıtlı üretimi olan veya ithal edilen kalitelerin Borçelik üretim proseslerinde yerli üretim olarak geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirliğe 2.5 milyon dolar
Serkan Ürkmez - Baran Burat

ÜÇ ANA ODAK

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2017’de tescil edilen Borçelik Ar-Ge Merkezi’mizde Malzeme Geliştirme, Proses Geliştirme ve Teknoloji Geliştirme olmak üzere üç ana çalışma alanına odaklanıyoruz.  Şirket stratejimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz projelerimizde bilgi paylaşımını ve ekosistemimizdeki uzmanlıklardan yararlanmayı önemsiyoruz.  Bursa Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi toplamda 13 üniversite ile iş birliği içerisinde çalıyoruz. Araştırma merkezleri ve TÜBİTAK gibi bilim kuruluşlarının yanı sıra kendi sektörlerinin önde gelen liderleri olan müşterilerimiz ile düzenli bilgi alışverişinde bulunuyoruz.”

Haberin Devamı

2050’DE NET SIFIR HEDEFİ

Borçelik Yönetim Sistemleri Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Serkan Ürkmez ise şirketin bu alandaki hedeflerine yönelik özetle şu bilgileri verdi: “İklim krizini dünyamız için bir varoluş meselesi olarak görüyoruz. İklim krizini temel alan ve soruna yönelik çözümler oluşturabilecek projeler geliştiriyoruz. Operasyonlarımızdan kaynaklanan emisyonlarımızı 2030 yılına kadar yüzde 47 oranında azaltma, 2050’ye kadar ise net sıfıra ulaşma hedefimizle iklim değişikliğiyle mücadelede somut adımlar atıyoruz. Günümüzde sadece Türkiye değil tüm dünyamız için etkisi son derece büyük olan su sorunu konusunda sorumluluğumuzun bilincinde olarak projeler geliştiriyoruz. Borçelik olarak 2030 yılına kadar su tüketimimizi yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!