'Sümerpark'ın Ofer'le ilgisi yok'

Güncelleme Tarihi:

Sümerparkın Oferle ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 15:59

Kentsel Gayrimenkul Yatırım Planlama'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Denizli'de tartışmalara neden olan Sümerpark Projesi'nde, iddia edildiği gibi İsrailli işadamı Sami Ofer'in ya da ailesinden herhangi bir kişinin ortaklığının olmadığı açıklandı.

Denizli'nin doğalgaz dağıtımını da üstlenen Kentgaz A.Ş.'nin ve Kentsel Gayrimenkul Yatırım Planlama A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun yaptığı yazılı açıklamada, projenin inşa edileceği arsanın sahibinin Kentsel Yatırım Gayrimenkul Yatırım Planlama A.Ş. olduğunu, bu şirketin yarısının Konya merkezli Okyanus Taahhüt A.Ş.'ye diğer yarısının ise İstanbul merkezli Pera GYO'ya ait olduğunu belirtti.

Kentsel Yatırım Gayrimenkul Planlama A.Ş.'nin Sami Ofer ya da herhangi bir Ofer Ailesi mensubu ile ortaklığı bulunmadığını ifade eden Argun, şöyle devam etti: “Okyanus Taahhüt A.Ş.'nin ortakları Nusret Argun, Fikriye Argun, Ömer Kazım Argun, Hayri Yıldıray Kocamaz ve Mehmet Erdoğan'dır. Pera GYO'nun ortakları ise Global Yatırım Holding, Avrasya Yatırım Holding, Global Hayat Sigorta, Global Fortföy Yönetimi, Global Financial Products ve Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'dir. Pera GYO'nun yönetim kurulunda ise Ayşegül Bensel, Mustafa Türkmen, Avizar Paz, İlker Keremoğlu ve Levent Çepni bulunmaktadır. Şirketimizin basında yer alan bir takım yanlış haberlerde olduğu gibi İsrailli işadamı Sami Ofer'le ya da herhangi bir Ofer ailesi mensubu ile herhangi bir ortaklığı bulunmamaktadır.”

Kensel Gayrimenkul Yatırım Planlama A.Ş.'nin projenin yapılacağı arsayı bu yılın mart ayında satın aldığını söyleyen Argun, arsada otel, alışveriş merkezi, hastane, konut, akaryakıt alanı için Belediye Meclisi'nin 2005 yılının Temmuz ayında karar verdiğini açıkladı. Argun, “Biz bu arsayı Özelleştirme İdaresi'nden değil, özel bir şirketten satın aldık. Şirketimiz tarafından talep edilen ve Belediye Meclisi tarafından kabul edilen imar planında ne bir yoğunluk artışı olmuş, ne de fonksiyonlarında bir değişiklik olmuştur. Sadece gayrimenkulun kullanım fonksiyonları içinde yer değiştirmiş ve akaryakıt alanı plandan çıkarılmıştır. Denizli'nin 50 yıllık geleceğine hizmet edecek ve bir çok ulusal ve uluslararası markayı bünyesinde barındıracak projemizin inşaat halindeyken bile Denizli'ye doğrudan katkısı 150 milyon dolar civarında olacaktır” diye konuştu.

Projede yapılan imar değişikliği kentte tartışmalara neden olmuş, proje ortakları arasında Sami Ofer'in de bulunduğu iddiaları tartışma yaratmış, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!