Güncelleme Tarihi:
Son yıllarda kripto para dünyası hızla önemli bir gelişme göstermektedir. Özellikle de bu alanda bulunan STORJ coin DREP coin açık kaynaklı bir bulut depolama alanı olarak bilinmektedir.
STORJ Coin Nedir?
Storj kelime anlamına bakıldığında "depolama" olarak bilinmektedir. Storj o nedenle açık kaynaklı olan bir bulut depolama platformudur. Bu nedenle temel olarak kullanıcı verilerinin barındırılması için merkezi olmayan bir düğüm ağı kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra platform için gelişmiş şifreleme kullanılarak tüm veriler de korunur. Dünyaya tanıtılan bu konsept pek çok kesim tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle kripto para kullanıcıları da bu konsepti merak ederek yatırımlarında öne çıkardılar.
Hangi Borsalardan Alınır?
Kripto para kullanan yatırımcılar storj paralarını Binance aracılığı ile alabilirler. En eski blochain çözümlerinden birisi olarak bilinen Storj likiditesi de bulunur. Storj neredeyse elliyi aşkın borsa platformundan satın alınabilir. Özellikle alımlar Binance ve Crypto.com alanlarından alınabilir. Kraken'de ise doğrudan Euro ve USD de kullanılabilir.
STORJ Ne Zaman Çıktı?
Kripto para dünyasında bulunan yenilikler yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu kapsamda Storj Shawn Wilkinson tarafından 2014 yılının Mayıs ayında kurulmuştur. Shawn Wilkinson Atlanta merkezli bir yazılım geliştiricisi olarak tanınmaktaydı. Özellikle kullanıcıların taleplerinin karşılanacağı bir bulut depolama ağı oluşturmayı hedefliyordu. Bu kapsamda da blokhain teknolojisinden nasıl yararlanılabileceğini de gördü. 2014 yılının sonlarına doğru yayınlanan Storj'un kurucu ortaklarından birisi de John Quinn olarak bilinmektedir. İlk çıktığı günden bugüne STORJ'un konsepti ve ayrıntıları da biraz değişikliğe uğramıştır.
Ne İş Yapar?
Storj coin 2014 yılında piyasaya sürüldüğünde çok fazla merak uyandırdı. Storj dönem dünyaya önemli bir konsept olarak tanıtılmıştır. Bulut depolama alanında sabit disk alanı olanlar ile bağlayan bir merkezi de olmayan ağ tanımlanmıştır. Bu platform 2018 yılının sonlarında da piyasaya sürüldü. Sabit disk alanı ve iyi internet bağlantısına sahip olan kişiler de bu ağa katılabildi. Ağ içerisinde ise düğüm adı verilmiş bir birim haline gelindi. Alan sağlayıcılar da storj jetonları ile ödüllendirilmiş oldu. Storj kripto para dünyasında günden güne daha da tanınır hale geldi.
Kripto Para Dünyasında Dolaşımda Kaç Storj Parası Bulunmaktadır?
İlk başlanılan dönemde Ethereum blok zincirinde neredeyse 500 milyon dolarlık storj jetonu basılmıştır. Storj labs genellikle bir token satışına ev sahipliği yapmasının ardından bunların da 75 milyonu yakıldı. Günümüzde dolaşımda bulunan tokenler ise 425 milyonun biraz altında bulunur. Özellikle 2017 yılı itibari ile token satışından önce şirket yaklaşık 245 milyon jeton açısından rezervleri kilitlemiştir. Sonrasında ise token satışından dolaşıma giren de 70 milyon jeton bulunmaktadır. Storj ağının belli bir şekilde güvende tutulması için dikkat edilecek bazı unsurlar bulunmaktadır.
Kullanıcı verilerinin güvenliğinin sağlanması ve oluşturulması için düğüm bilgisayarlarına Tardigrade yazılımı yüklenmektedir. Bu anonim düğüm verilerin gizliliğini korumayı hedefler. Sağlayıcılara da önemli bir depolama hizmeti verilir. Bu depolama ve güvenlik hizmeti ile birlikte kullanıcılara da önemli bir ayrıcalık sağlanır. Bunun yanı sıra sistem eşler arasında şifrelenmiş olarak ön plana çıkar. Her dosyanın bağımsız ana bilgisayar ağına dağıtılmadan önce şifrelenmesi ile bilinir. Bu nedenle storj de çok ilgi çeker.