Stok konutlara ‘yurt’ formülü

Güncelleme Tarihi:

Stok konutlara ‘yurt’ formülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 08:30

Öğrenci evi yatırımlarına odaklanan Erkanlı Holding, Univa markasıyla Sakarya’da hayata geçirdiği ilk projesini tamamladı.

Haberin Devamı

Kocaeli ve Düzce’de 2 yeni proje için düğmeye basan şirket İstanbul ve Ankara’yı da radarına aldı. Bu iki ilde sıfırdan bir bina inşasının yanı sıra farklı bir yol izleyeceklerini belirten Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, stok yapılarla ilgilendiklerini açıkladı. İstanbul ve Ankara’da kimi projelerde istenen hızda satış olmadığını ve binaların boş kaldığını belirten Erkanlı, “Geleneksel konut projelerinde ve bunların satışlarında yavaşlamalar var. Bu bağlamda İstanbul’da proje geliştiren bazı firmalar bizimle iletişime geçti ve görüşmelerimiz sürüyor. Lokasyonu ve standartları bize uygun projeleri satın alıp Univa öğrenci evine dönüştüreceğiz” dedi. Mevcut 3 projeleri ile 5 bin yatak kapasitesine ulaşacaklarını belirten Erkanlı, İstanbul ve Ankara ile bunu 10 bine çıkaracaklarını ifade etti.

Stok konutlara ‘yurt’ formülü

Haberin Devamı

215 MİLYON YATIRIM

160 milyon lira yatırım yaptıkları Sakarya projesinin şehrin en büyük gayrimenkul yatırımlarından olduğunu ve önümüzdeki yıl faaliyete gireceğini belirten Erkanlı, yatırımcıların da bu projeden yüzde 60 prim sağladığını söyledi. Yeni öğrenci evi projeleri hakkında bilgi veren Erkanlı, “Kocaeli’nde 95 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bu öğrenci evimizde 275 daire yer alacak, 800 yatak kapasitesine sahip olacak. Aralık 2020’de teslim edeceğimiz projede daire fiyatları da 225 bin liradan başlıyor. Düzce’de ise 600 konut 1600 yatak kapasitesine ulaşacağız. Bu projemiz Eylül 2021’de teslim edilecek. Projede daire fiyatları 175 bin liradan başlıyor. Yapacağız yatırım ise 120 milyon lira” diye konuştu.

Öğrenci aileleri kadar gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlere de hitap ettiklerini belirten Erkanlı, “Şu an Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımının ortalama geri dönüş süresi 25 yıllara kadar çıkmışken bizim projemizde bu süre 8 yıl. İlk yatırım yapanlarda bu süre 6 yıla kadar düşebiliyor. Öğrenci başına minimum 900 TL. Kiralama bedeliyle üç öğrencinin kalabileceği projede, yatırımcılar toplamda 2 bin 700 TL’lik kira getirisine sahip olabiliyor. Söz konusu gelirin yüzde 40’ı işletme giderlerine ayrılırken, yüzde 60’lık kısmı olan 1.620 TL’si de yatırımcılara kira geliri olarak aktarılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 7.6 milyon öğrenci olduğunu, bu öğrencilerin 4.2 milyonunun devamlı olarak üniversiteye gittiğini, kalanın ise açık öğretim ve yüksek lisans alanlarını tercih ettiğini aktaran Erkanlı, Türkiye’deki yurtların kapasitesine dikkat çekti. “Devlet yurtları ve özel yurtlarının kapasitesi bu 4.2 milyonun sadece 1 milyonuna yetiyor” diyen Erkanlı, “Burada 3.2 milyonluk açık var. Bunların da bir kısmı evlerde ve kendi şehirlerinde kalıyor. Ciddi bir ihtiyaç ve potansiyel var. Ayrıca mevcut yurtları inceledik ve içlerinde iyi örnekler olmasına rağmen birçoğunda nitelik anlamında eksiklikler olduğunu gördük. ABD’li Asset Campus iş birliğiyle bu alana odaklanarak öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan, sosyalleşmesini sağlayan projeler gerçekleştirmek için kolları sıvadık” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!