Güncelleme Tarihi:
Behar, Starbucks’un, küresel düzeyde nasıl 15 bin mağazalı bir zincir olduğunu anlatacak. KALDER ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen 22. Kalite Kongresi 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl “Mükemmelliği Paylaşmak” temasının ele alınacağı 22. Kalite Kongresi, dünyadan ve Türkiye’den iş dünyasının çok önemli isimlerini ağırlayacak. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, “Kongremizin ana teması Mükemmelliği Paylaşmak. Mükemmellik yolculuğunda süreci yaşayarak başarılı olmuş yerli ve yabancı kuruluş temsilcileri deneyimlerini, uygulamaları da içine alacak geniş bir perspektiften katılımcılarımızla paylaşacak. Bir başka ifadeyle “Mükemmeller Türkiye’de Buluşuyor” dedi. Kongre, ilk oturumunda çok özel bir ismi, Starbucks’ın Kurucu Eski Başkanı Howard Behar’ı konuk edecek. Starbucks’ı 28 mağazadan 15 bin mağazaya ulaştıran efsane isim Howard Behar, konuşmasında liderlik hakkında yazdığı “It’s not about the Coffee” adlı kitabını ve markanın büyüme sırlarını anlatacak. Kongreye her yıl birçok sektörden katılım olduğunu söyleyen Kalder Başkanı Doğan, ”Her sene yaklaşık 3.000 kişilik bir katılım olur. Bu senede yine 2.500-3.000 kişi bekliyoruz. Kongremizin izleyici sayısının bu yıl 50 bini aşacağını umuyoruz” dedi.
CEO’LAR DENEYİMLERİNİ ANLATACAK
Çok farklı sektörlerden iş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticilerinin deneyimlerini paylaşacağı kongrenin önemli isimleri arasında Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan, Toyota Otomotiv Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Vaillant Group Türkiye CEO’su Dr. Axel Busch, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) CEO’su Marc Amblard ve Koçluk Derneği CEO’su Katherine Tulpa da yer alıyor.
YILDIZLAŞAN KADIN YÖNETİCİLER
Çalışma hayatında kadınların yerinin tartışılacağı “Başarının Arkasındaki Kadınlar” oturumuna Türkiye’nin başarılarıyla yıldızlaşan kadın yöneticileri damgasını vuracak. Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Biscolata markasıyla sektörde büyük bir çıkışa imza atan Şölen Çikolata’nın CEO’su Elif Çoban, aile şirketi Aras Kargo’yu bugün dünyanın sayılı kargo şirketleri arasına çıkarmayı başaran Evrim Aras iş hayatında engelleri nasıl aştıklarını anlatacaklar.
Ödül heyecanı
BAŞLANGICINDAN bugüne Ulusal Kalite Ödülü olarak adlandırılan organizasyon, EFQM tarafından Avrupa’da yapılan isim revizyonuna paralel olarak, Kalite Ödülü Yürütme Kurulu’nun (KÖYK) önerisi ve KalDer Yönetim Kurulu’nun
onayı ile bu yıl Türkiye Mükemmellik Ödülleri olarak değiştirildi. “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” yerine “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü”, “Ulusal Kalite Başarı Ödülü” yerine ise “Türkiye Mükemmellik Ödülü” isimlerinin kullanılacak. Ödüller kongre sonunda sahiplerini bulacak. Türkiye Mükemmellik Ödülü’nde saha ziyaretini hak eden adaylar arasında TC. Antalya Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Aras Kargo, İETT, Method Research Company, SYK Gümrük ve TC. Tarsus Belediyesi yer alıyor.
‘Metalik Fikirler’ ödüllendirildi
İSTANBUL Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (İDDMİB) düzenlediği ‘Metalik Fikirler 2. Ar-Ge Proje Pazarı’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. ‘Metalik Fikirler 2. Ar-Ge Proje Pazarı’na akademisyen, sanayici, girişimci ve öğrenci oymak üzere 4 kategoride 522 proje katıldı. 4 kategoride ilk üçe giren projelere toplamda 100 bin TL ödül verildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Üretimde, ihracatta, tarımda daha bir çok alanda yeni adımlar atmalıyız. Artık eskiden olduğu gibi klasik üretim anlaşıyla değil, yani miktar ağırlıklı değil değer ağırlıklı, yani yükte hafif değerde ağır üretim ve ihracat yapmalıyız. Bunun yolu Ar-Ge inovasyon ve tasarım ile mümkün olabilir” dedi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de 10 yıl sonra 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacaklarına inandıklarının altını çizdi. Büyükekşi, yarışmada da önemli olanın ödül almak değil, projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Büyükekşi, “İnovasyonu kalkınmanın itici gücü haline getirmemiz gerek. Bunun için üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştirmeliyiz. Üniversite hocalarıyla bir telefon uzaklığında olmamız gerek. Karşılıklı sorunlarımız olduğunda bir telefonla bunu çözebilmeliyiz” dedi.
Koçak Farma’ya ‘Altın Havan’
AVRUPA Birliği ülkeleri dahil 40’dan fazla ülkeye ilaç ihraç eden Koçak Farma, ilaç üretimi projeleriyle üçüncü kez Altın Havan ödülünü kazandı. Koçak Farma Genel Müdürü ve CEO’su Dr.Hakan Koçak “Geleceğin ilaçları hücre ve gen tedavisine yönelik, biyoteknoloji ürünü akıllı moleküller olacak. Türkiye, bölgenin ilaç Ar-Ge üretim merkezi ve dağıtım üssü olabilecek koşullara sahip olmasına rağmen Ulusal İlaç Endüstrisi global ilaç pazarlarında hak ettiği payı alamamış, ekonomiye katkısı sınırlı kalmıştır” dedi. İlaç sektörünün geleceğini oluşturan biyoteknoloji ürünü yenilikçi ilaçların üretiminin gen teknolojilerinin kullanıldığı yoğun Ar-Ge araştırmaları gerektirdiğini belirten Koçak, “Kuruluşumuz geleceğin ilaçlarına yönelik araştırma ve inovasyon etkinliklerini yürütmek amacıyla, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 140 bin metrekare alan üzerinde cGMP kurallarına uygun olarak dizayn edilen ileri teknoloji donanımlı üretim tesislerinde Ar-Ge merkezi ve pilot üretim ünitesi kurdu” dedi.