Star Wars Avatar'ı tahtından indirecek

Güncelleme Tarihi:

Star Wars Avatarı tahtından indirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:13

Star Wars serisinin son filmi The Force Awakens’ın (Güç uyanıyor) Çin’de de vizyona girmesinin ardından Avatar’ı geçerek tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi olması bekleniyor. 19 gündür vizyonda olan film şimdiden 1.5 milyar dolarlık hasılat barajını aştı. Yapım 1 milyar dolar barajını en hızlı aşan sinema filmi oldu. 

Haberin Devamı

George Lucas’ın yarattığı Star Wars efsanesinin 7. Filmi The Force Awakens hafta sonu Çin’de de vizyona girdi. Filminin Çin hasılatının da dahil edilmesiyle 19 günde 1.5 milyar dolar gelir sağladığı ifade ediliyor. Geçen yıl Star Wars’un da etkisiyle Hollywood filmleri ABD’de tarihi hasılat rekorunu kırdı.

Star Wars Avatarı tahtından indirecek

ABD'YE REKOR KIRDIRDI

ABD film endüstrisinde 2015’te 11 milyar doları aşkın bilet satışı gerçekleştirdi. Çin film endüstrisinin Hollywood için ciddi bir önemi var. Örneğin başrolünü Matt Damon’ın oynadığı Marslı ABD’de açılış haftasında 54.4 milyon dolar hasılat yaparken Çin’deki açılış haftasında 50.1 milyon dolar gelir elde etti.Star Wars The Force Awakens’ın sadece ABD’de 740.3 milyon dolar hasılat yaptığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Star Wars Avatarı tahtından indirecek

DİSNEY 4 MİLYAR DOLARA ALMIŞTI

Filmin sahibi Disney’in ise Star Wars’un lisanslı ürünlerinden en az 500 milyon dolar kazanacağı belirtiliyor.Disney 2012 yılında Star Wars’un yaratıcısı Lucas Film’i 4 milyar dolara satın almıştı.Tüm zamanların en çok gişe yapan filmi 2009 yılında vizyona giren Avatar’ın  2.8 milyar dolarlık gişe hasılatı var. Star Wars’un son filminin bir yıl sonunda Avatar’ı geçerek  tüm zamanların en çok izlenen filmi olacağı tahmin ediliyor.

Star Wars Avatarı tahtından indirecek

ÖNCEKİ FİLMLER DE PARA BASTI

Bundan önceki 6 Star Wars filmi toplamda yaklaşık 4,4 milyar dolar gişe hasılatı elde ederken, 2005 yılında vizyona giren "Star Wars 3: Sith'in İntikamı" dünya genelinde 848 milyon dolardan fazla gelir sağlamıştı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!