SSK'yı böyle öpüyorlar!

Güncelleme Tarihi:

SSKyı böyle öpüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÇALIŞMA Bakanı Yaşar Okuyan, SSK'lı bir hastanın İstanbul Tıp Fakültesi'nde bir günde tam 4 bin 303 kez muayene edildiğini gösteren faturayı görünce, masanın altında sol eliyle yaptığı yumruğa, sağ avuç içini vurarak, ‘‘SSK'yı böyle öpüyorlar’’ dedi.

Hastane değil, kepazelik

SSK Süreyyapaşa Hastanesi’ni denetleyen Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Başhekim Yaşar Yalçınkaya'dan bilgi aldı. Okuyan, ‘‘Burası tam bir kepazelik. İstanbul'un göbeğinde böyle bir hastanenin olması utanç abidesidir. SSK, hizmet ürettiği insanları, parası olmadığı için böylesine rezalete mahkûm edemez. Bu şartlar düzelecek. Düzelmezse, bu koltukta oturmamızın da bir anlamı yok’’ dedi. Bazı dosyaların üzerindeki tozdan 7-8 yıldır ellenmediğini anladığını belirten Okuyan, ‘‘Bakanlığımızın bütçesi 5.2 katrilyondur. Bu rakam, 16 bakanlığın toplam bütçesinden daha fazladır. Bir an önce bilgisayar sistemine geçilirse, yolsuzluk, suistimal ve ihmallerin oranı yüzde 10'lara kadar düşer. Şu an ise burnuma milyarlarca liralık pis kokular geliyor’ dedi.

İSTANBUL'daki denetlemeleri sırasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bir SSK'lı hastanın, 1 günde 4 bin 303 kez muayene edildiğini, bir başka SSK'lı hastanın ise 1 günde 134 kez tomografisinin çekildiğini gösteren faturalarını inceleyen Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan şaşkına döndü. Biri 7 milyar, biri 5 milyar 728 milyonluk faturaları basına gösteren Okuyan, ‘‘SSK'yı böyle öpüyorlar’’ demekten kendini alamadı. Bu sırada, Okuyan'ın masanın altında, sol eliyle yaptığı yumruğa sağ avuç içini vurarak yaptığı argo işaretin sesi duyuldu.

SUİSTİMAL KATRİLYONA VARMIŞ

SSK'daki israf, suistimal ve yolsuzlukların, kuruma 1 katrilyona yakın hasar verdiğini belirten Okuyan, bu parayla 1 yılda, 1000'er yataklı 30 hastane yapılabileceğini söyledi. Okuyan, SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü Fatura Ödeme Servisi'nde, görevlilere yönelttiği ‘SSK’yı dolandıran kurumlar var mı?' sorusuna ‘Olmaz mı?’ yanıtını alınca, örnek fatura istedi. Bakan Okuyan, faturaları şaşkınlıkla inceledikten sonra basına göstererek, şunları söyledi:

‘‘İşte bir skandal. SSK'lı bir hasta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde menenjit teşhisiyle muayene olmuş. Ayakta yapılan bu tedavi sırasında SSK'ya yollanan fatura bu hastanın 1 günde tam 4 bin 303 kez muayene edildiğini gösteriyor ve 7 milyar lira talep ediyor. İkinci fatura ayrı bir skandal. Bir bayan hasta, yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde KKB Servisi'nde ayakta tedavi olmuş. Doktorlarımız, kendisinin 1 günde 134 kez tomografi çektirmesini istemişler. Her bir tomografi 42 milyon lira olduğuna göre, burada da 5 milyar 528 milyon lira. SSK'yı öpüyorlar.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!