Güncelleme Tarihi:
Haftalık SPK Bültenine göre, Global Menkul Değerler'in hisse senedi ihracının 8 trilyon 750 milyar liralık bölümü bedelli, 2.5 trilyon liralık bölümü iç kaynaklardan, Esem Spor'un 1.8 trilyon liralık hisse senedi ihracının ise tümü iç kaynaklardan karşılanacak. Kurul, her iki başvuruyu da incelemeye aldı.
Tekstil Factoring Hizmetleri'nin 1.5 trilyon lira, Armada Bilgisayar Sistemleri'nin de 150 milyar liralık menkul kıymet ihraç başvurusu ise ilgili kuruluşların talebi üzerine işlemden kaldırıldı.
4 ortaklığın 22 trilyon 250 milyar lirası bedelli, 4 trilyon 840 milyar lirası iç kaynaklardan, 8 trilyon 785.2 milyar lirası ise temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebi de kurul kaydına alındı.
Bu şirketler de Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bisaş Tekstil ile Şekerbank olarak sıralandı.
FORD OTOMOTİV SERMAYESİNİ YÜKSELTTİ
SPK, Ford Otomotiv, Otokar Otobüs Karoseri, Türk Demir Döküm Fabrikaları, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Çarşı Büyük Mağazacılık'ın kayıtlı sermaye tavanını yükseltme taleplerini de uygun gördü.
Buna göre Ford Otomotov'in kayıtlı sermaye tavanı 50 trilyon liradan 300 trilyon liraya, Çarşı Mağazaları ile Otokar'ın 5'er trilyon liradan 25'şer trilyon liraya yükselecek.
Türk Demir Döküm Fabrikaları'nın daha önce 15 trilyon lira olan sermaye tavanı 40 trilyon liraya, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ise 25 trilyon lira olan sermaye tavanı 100 trilyon liraya çıkacak.
Bu arada, Birko Birleşik Koyunlulular Mensucat 8 trilyon 250 milyar liralık kayıtlı sermaye tavanını 20 trilyon liraya yükseltmek için SPK'ya başvurdu.
EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan hisse senetlerinin kurul kaydına alınması talebini de uygun gören SPK, Finansbank'ın de 1 adet yatırım fonu katılma belgelerinin kayda alınmasına da onay verdi.