Soros, Tuborg kavgasını mahkemede kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Soros, Tuborg kavgasını mahkemede kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, ünlü spekülatör George Soros'un Quantum Fonu'nun ortağı olduğu Türk Tuborg'un yönetim kurulunun azledilmesi için açtığı davayı reddetti.

DÜNYACA ünlü spekülatör George Soros ile Türk Tuborg arasındaki gerginlik, adliyeye de yansıdı. George Soros'un yüzde 17.1 oranında ortak olduğu Yaşar Grubu bünyesindeki Türk Tuborg aleyhine İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı dava reddedildi.

Yaşar Holding'ten yapılan açıklamada, yatırımları Soros Fund Managemen tarafından yönlendirilen Quantum Emerging Growth Partner C.V'nin, Tuborg'un, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak genel kuruluna madde ilavesi istemiyle açtığı davayı kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, ‘‘Mahkeme, Türk Tuborg Bira ve Malt A.Ş azınlık ortaklarının, şirkete özel denetçi tayin edilmesi ve mevcut yönetim kurulunun azli ile yerlerine yenilerinin seçilmesi yönündeki isteklerini haklı bulmayarak reddetti’’ denildi.

ABD'de bir gazetenin okur mektupları köşesine yazdığı ‘‘Rusya devalüasyon yapmalı’’ başlıklı yazısı ile Rusya krizinin patlamasına neden olan ünlü spekülatör, bir süre önce ortağı olduğu Türk Tuborg ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Soros, Türk Tuborg yöneticilerinin başarısız olduğunu ve şirketin bu nedenle zarar ettiğini iddia ederek, ‘‘Türk Tuborg, başarısız yöneticileri işten atmalı’’ demişti. Soros, yüzde 17.1'lik ortaklık nedeniyle, sahip olduğu Quantum Emerging Growth Partner C.V.'nin Türk Tuborg yönetim kurulunda temsil edilmesi gerektiğini belirtiyordu.

Yaşar Grubu ve Türk Tuborg da George Soros'un bu açıklamaları üzerine, Soros'u spekülasyon yapmakla suçlamışlardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!