Sorgu sonrası serbest kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sorgu sonrası serbest kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Lüks araç kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan Maslak’taki Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik ve 5 şirket çalışanı, emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla önceki gece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ABD uyuşturucu bürosu DEA ile Mali Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü lüks araç kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan Maslak’taki Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik ve 5 şirket çalışanı, emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla önceki gece serbest bırakıldı. Mehmet Çelik’in savcı talimatıyla Pazartesi günü polis eşliğinde adliyeye götürülmesi bekleniyor.

“Belgelerimizi verdik sorun yok”

Yurtdışından gelerek havaalanında gözaltına alındığı haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Mehmet Çelik, “Basit bir olaydan bilgi alınmak için çağırıldım, sanki bir suçum varmış gibi yansıtıldı” dedi. “Her iş adamı girişim yapar, yorumları farklı olur. Firmamızla ilgili bir itham yok Biz belgelerimizi verdik, sorun yok” dedi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının ocak ayında Tilki Selim lakaplı Selim Işık’ın (55) çetesine düzenlediği operasyonda 71 kilo eroin ele geçirmiş, Hummer H3 cipine el koymuştu. Cipin, değerinin çok altında, emniyet kayıtlarında 98 bin, vergi dairesinde 75 bin lira gösterilmesi üzerine mali soruşturma başlamıştı. Narkotik Şube, ciple ilgili soruşturmayı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devretti. Mali Şube, olayın ABD bağlantısı nedeniyle DEA ile koordineli çalışma başlattı. ABD’li bir şirketin lüks araçları Türkiye’deki yaklaşık 50 şirkete sattığı, şirketlerin de Hummer gibi lüks araçları Türkiye’ye sokarken, sahte belgelerle fiyatlarını düşük gösterdiği belirlendi. Değeri düşük gösterilen araçlar üzerinden vergi dairelerine düşük vergi ödendiği ve gümrük kaçakçılığı yapıldığı saptandı. 300-400 bin liralık araçların 70-100 bin lira arasında gösterildiği tespit edildi. DEA ekipleri ABD’de, Türk şirketlerine araçları satan şirkete baskın düzenledi.

Haberin Devamı

300 kişinin ifadesi alınıyor

Türkiye’de savcılık, 50 ithalatçı şirkette görevli üst düzey yetkililerin de arasında bulunduğu 300 kişinin şüpheli olarak ifadelerinin alınmasını kararlaştırdı. Lüks araçlara el konulacağını anlayan bazı ünlü isimlerin araçlarını
ellerinden çıkarmak için satışa çıkardığı ancak polisin noterden  satışları durdurmak için koydurduğu şerh nedeniyle satamadıkları da iddialar arasında. 

Haberin Devamı

Eşim dürüst adam

ÇİFTKURTLAR Otomotive düzenlenen operasyon hakkında konuşan Sibel Turnagöl, “Gözaltına alınma yok, bir yanlış anlaşılma olmuş. Mehmet’e sorular soruldu, o da cevapladı. Memurlar son derece kibar bir şekilde görevlerini yerine getirdiler” dedi. Çelik’in ifadesinin alınması için yurtdışından gelmesinin
beklendiği haberlerinin de doğru olmadığını ifade eden Turnagöl, “Bu olay olduğunda ben evdeydim, Mehmet de iş yerindeydi. 3 ay önce Atina’dan geldik, ondan sonra da yurtdışına çıkmadık. bunu pasaportlarımıza bakarak da görebilirler” diye konuştu. Eşi Çelik’in işini doğru yapan düzgün bir işadamı olduğunu söyleyen Sibel Turnagöl, “Çiftkurtlar, uzun süredir varlığını sürdüren bir şirket, eşim doğru dürüst biri olmasa bu kadar uzun
süre nasıl var olabilirlerdi” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!