Sony internet hizmetlerini yeniden yapılandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Sony internet hizmetlerini yeniden yapılandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 00:00

Japon teknoloji devi Sony geçtiğimiz hafta internet üzerinden sunduğu hizmet ağlarına düzenlenen saldırıların ardından tüm internet alt yapısını yenileme kararı aldı.

Haberin Devamı

Saldırı nedeniyle Sony’nin oyun konsolu Play Station ile internet üzerinden oyun oynayabilmeyi sağlayan oyuncu ağı ve gene Sony cihazlarını kullanarak internetten film ve müzik arşivine ulaşmayı sağlayan Qriocity servisi gibi birçok internet hizmetine erişim kesilmiş durumda. Dört günü aşkın bir süredir hizmet veremeyen internet servisleri ile alakalı Sony “Yenilenen servislerin kullanıma sokulmasıyla Sony müşterileri bir daha böyle bir aksaklıkla karşılaşmayacak” açıklamasında bulundu. 

Sony’nin belalıları

Sony’nin oyun konsolu Play Station 3’ü kıran 20 yaşındaki internet korsanı George Hotz’a açtığı davanın ardından ünlü hacker grubu ‘Anonymous’ Japon teknoloji devine sanal alem üzerinden savaş açarken ‘internet üzerinden her türlü saldırıya hazır olun’ uyarısında bulunmuştu. Ancak Sony ile sanal savaş halinde bulunan grup, internet üzerinden yaptığı açıklama ile bu saldırının Anonymous tarafından yapılmadığını duyurmuştu. Anonymous grubu aynı zamanda dünyayı sarsan Wikileaks sitesi ve Julian Assange’ye yaptırım uygulayan şirketlerin internet sitelerine saldırılarla da adından söz ettirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!