Softbank'ta 15 milyar dolarlık kayıp

Güncelleme Tarihi:

Softbankta 15 milyar dolarlık kayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2020 10:53

SoftBank'ın piyasa değerinde ABD teknoloji hisselerindeki sert düşüş sonrası 15 milyar dolarlık kayıp oldu.

Haberin Devamı

Japonya merkezli SoftBank Group Corp'un <9984.T> hisseleri, şirketin ABD teknoloji hisselerindeki sert kayıplardan zarar edeceği kaygılarıyla %5 düştü.

Bugünkü düşüşle birlikte SoftBank hisselerinin bu hafta kaydettiği düşüş %12'yi, piyasa değerindeki kayıp da 15 milyar doları buldu.

Geçen hafta Cuma günü Reuters ve diğer medya kuruluşlarında yer alan haberlere göre Japon şirket ABD teknoloji şirketlerine bağlı hisse senedi türev araçlarına büyük miktarda yatırım yaptı. Haberlerin ardından Softbank hisseleri düşüşe geçti.

Şirketin başında bulunan Masayoshi Son, Softbank'ın varlık satış programından gelen nakdi hisse senetlerine yatıracağını geçen ay açıklamıştı. Ancak analistler, karmaşık işlemlerin zaten genel olarak Japon şirketin şeffaflıktan uzak olduğunu düşünen bireysel yatırımcılar arasında paniğe sebep olduğunu
belirttiler.

Analistler Softbank'ın hem ABD teknoloji şirketlerinde hisse alımına hem de hisse alım opsiyonu kontratı alımına gitmesi nedeniyle ABD borsalarındaki yükseliş ile sonrasında başlayan kayıpların daha belirgin hale geldiğini belirtiyorlar.

Softbank hisse pozisyonu hakkındaki sorulara cevap vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!