Sofra Compass'ın 2017 ciro hedefi 1.4 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

Sofra Compassın 2017 ciro hedefi 1.4 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:19

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 12,1’lik organik büyüme kaydeden Sofra/Compass Group Türkiye, 2017 yılında 1,4 milyar TL’lik ciro ve çift haneli büyüme hedeflediğini açıkladı. Grup, Türkiye’de toplamda 22 binden fazla kişiye iş alanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Sofra/Compass Group Türkiye, 2016 yılında toplu yemek hizmetinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 10, destek hizmetlerinde ise yüzde 23 büyüme kaydetti.

Toplu yemek hizmetlerinden aldığı yüzde 20'lik pay ile en hızlı büyümeyi gerçekleştiren eğitim sektörü oldu. Bu sektörü öne çıkartan, anaokulundan üniversiteye kadar hizmet veren tüm eğitim kurumları oldu. Destek hizmetlerde ise iş merkezleri ve fabrikalar en fazla payı alanlar olarak dikkat çekti.

POZİTİF BÜYÜMEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Global olarak 2017 yılından beklentilerinin pozitif olduğunu belirten Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Nihat Kartal, "Compass Group olarak güçlü bir yılı geride bıraktık. Sofra/Compass Group olarak ise toplu yemek sektöründe Türkiye’de açık ara lider durumdayız. Bölgesel yaygınlığımız, sistemli ve kontrollü yönetim şeklimiz, kaliteli ve sağlıklı beslenmeden ödün vermiyor olmamız rakiplerimizden bizi ayırıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de 81 ildeyiz. Bu bizim en güçlü yanımız. 22 binden fazla çalışanımızla sektörün en büyük firmasıyız ve Türkiye’de ISO 500 sanayi kuruluşları arasında en büyük 3’ünci işveren olmamız da istihdama ne kadar katkı sağladığımızın kanıtıdır ve bundan gurur duyuyoruz. 2017 için beklentilerimiz pozitif. Son 8 yıldır, global olarak her yıl çift haneli büyüyen bir grubuz. Türkiye’de 5 büyük merkezi üretim tesisi ile 1.200’e yakın mutfağı olan şirketimizin 2017 projeksiyonuna baktığımızda yine çift haneli büyümeyi sürdüreceğimizi söyleyebiliriz.”

 

BAKMADAN GEÇME!