SNX coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Synthetix ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

SNX coin nedir Hangi borsalardan alınır Synthetix ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 20:24

Synthetix Network Token, blockchain Ethereum ağı olarak da bilinen ERC-20 tabanlı bir kripto para birimidir. Synthetix Network Token (SNX) sayesinde kullanıcılar sahip oldukları tüm kripto para varlıkları ile hisse senetleri, para birimleri, değerli metal ve diğer varlıkları arasında yer alan ERC-20 blockchain ağında yer alan etkileşim sağlanır. SNX coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Synthetix Network Token (SNX) projesi ise, ilk olarak Havven adı verilen bir stabil kripto para birimi olarak Kain Warwick tarafından geliştirilerek piyasaya sürüldü.

SNX Coin Nedir?

Synthetix coin, çok çeşitli kripto ve kripto dışındaki tüm varlıklara zincir üzerinde maruz kalan merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolüne denir. Protokol, Ethereum (ETH) blok zincirine dayalı bir şekilde çalışır. Kullanıcılara çok likit sentetik varlıklara da kolay bir erişim sağlar. Synth'ler, bir kişinin varlığı doğrudan elinde bulundurmasına gerek kalmadan varlığın getirilerini yakından izler. Platform, çok daha sağlam bir şekilde finansal piyasaya da erişim sağlayarak, blockchain dışındaki varlıkları da tanıtarak kripto para birimi alanını da genişletmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

SNX Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Synthetix coin, kripto para borsalarında açılmış olan bir üyeliğiniz ve hesabınız varsa ya da merkezsiz borsalara soğuk cüzdanlarınızı bağladıysanız kolay bir şekilde token alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Synthetix coini Binance, Huobi Global, Coinbase Pro, Gemini, Kraken, KuCoin ve diğer pek çok borsadan kolaylıkla satın alabilirsiniz. İşlem çiftleri için de SNX - USDT, SNX - ETH, SNX- BTC, SNX - GBP, SNX - EUR ve SNX - USD başta olmak üzere pek çok farklı işlem çiftinde alım satım işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekir.

Synthetix Coin Ne Zaman Çıktı?

Synthetix ağı, 2017 yılının Eylül ayında Kain Warwick tarafından Havven (HAV) ismi ile kullanılmaya başlatıldı. Yaklaşık olarak bir yıl sonra ise şirket, Synthetix olarak yeniden marka adı aldı. Kain Warwick, Synthetix coinin kurucusu ve blueshyft perakende ağındaki icracı olmayan bir direktör olarak bilinir. Synthetix coini kurmadan önce ise Warwick, başka birkaç kripto para birimi projesi ile çalıştı. Aynı zamanda Avustralya'ya özel bir canlı müzayede sitesi olarak hizmet veren Pouncer'ı da kurdu.

Synthetix coin projesinin CEO'su olan Peter McKean, yazılım geliştirme konusunda yirmi yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Daha önce de ICL Fujitsu'da programcı olarak görev yaptı. Synthetix coinin COO'su olan Jordan Momtazi, blockchain ile, kripto para birimi, e-ticaret sistemlerinde ve dijital ödemeler birkaç yıllık deneyime sahip olan bir pazar analisti, iş stratejisti ve satış lideridir. CTO olarak görev yapan Justin J. Moses, MongoDB'de Lab49'da mühendislik uygulama başkan yardımcısı be eski mühendislik direktörüydü. Aynı zamanda da Pouncer'ın kurucu ortağı olarak görev yapar.

Haberin Devamı

Synthetix Coin Ne İş Yapar?

Synthetix coin, merkezi olmayan bir sentetik varlıklar ve değişim ( DEX ) için kurulan bir platformdur. Protokol, herhangi bir dayanak varlığı tutmak zorunda kalmadan kullanıcıları en temel varlıklara synth'ler aracılığı ile gösterecek bir şekilde tasarlandı. Platform ise, kullanıcıların otonom bir şekilde alışverişinde bulunmasına ve sentez ticareti yapmasına imkan tanır. Aynı zamanda, sahiplerinin Synthetix Borsasında işlem ücretlerinin bir kısmı ile ödüllendirildikleri ve SNX tokenlerini kolayca stake edebilecekleri bir stake havuzuna da sahiptir. Bu platform, oracles ismi verilen akıllı bir sözleşme fiyat dağıtım protokollerini de kullanarak en temel varlıkları izler. Synthetix, kullanıcıların kayna ve likidite sorunları yaşamadan sorunsuz bir şekilde synth ticareti yapmalarını da sağlar.

 

BAKMADAN GEÇME!