Güncelleme Tarihi:
Kullanıcılar, donanımınızı bir süre kiralayabilir ya da birilerinin bilgi işlem gücünü de ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilir.
SNM Coin Nedir?
SONM (SNM) coin, CGI görüntülemeden oyunlara ve bilimsel hesaplamalara pek çok görevi rahatlıkla tamamlayabilen dünya çapındaki hesaplamalar ve gerçek dünya uygulamaları için bir platform sağlıyor. Sunucu, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar gibi donanımların boşta kalan bilgi işlem gücünü de paylaşmak isteyen projeleri ve tedarikçileri için bu gücü kiralamak isteyen kullanıcıları birbirine bağlayan merkezsiz ve küresel bir piyasa olmayı hedefliyor. Fog hesaplamanın asıl amacı ise, tek bir veri merkezi yapısının tersine, farklı kişisel bilgi işlem cihazlarından meydana gelen merkezi olmayan bir ağın da kullanılmasıdır.
SONM (SNM) coin, CGI görüntülemeden oyunlara ve hatta bilimsel hesaplamalara kadar pek çok görevi rahatlıkla tamamlayabilen dünya çapındaki hesaplamalar ve gerçek dünya uygulamaları için bir platform sağlıyor. Sunucu ise, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar gibi donanımların boşta kalan diğer bilgi işlem gücünü paylaşmak isteyen projeleri ve tedarikçileri için bu gücü kiralamak isteyen kullanıcıları da birbirine bağlayan bir merkezsiz ve küresel piyasa olmayı amaçlıyor.
SNM Coin Hangi Borsalardan Alınır?
SONM (SNM) coin, işlem hacmi açısından dünyanın en önemli ve en büyük kripto para borsası olan Binance aracılığı ile kolay ve hızlı bir şekilde rahatlıkla satın alınabilir. Bu noktada Binance’te SONM Coin’in ise, 27 Eylül 2017 tarihinde listelendiği ve günümüzde SNM/ETH ve SNM/BTC işlem çiftlerinde kullanıcı ile buluştuğu biliniyor.
SNM Ne Zaman Çıktı?
SONM coin, uluslararası servisler de sunarak bilgi işlem gücünü önemli ölçüde artırmak ve kolaylıkla bulut tabanı ile çeşitli hesaplamalar yapılmasını sağlamak için ortaya çıkmış olan bir sistemdir. Bu sistem dahilinde pek çok noktadan bilgisayar ya da benzeri diğer donanımların desteklediği hesaplama tüm işlemlerinin de yapılması sağlanır.
SNM Coin Ne İş Yapar?
SONM sistemi, süper bir bilgisayar gibi çalışarak merkeziyetsiz bir şekilde bütün donanımları birbirine bağlayarak gereken tüm işlem gücünü de elde etmeye çalışır. Bu işlem gücü içinde gerekli olan tüm bölümleri kullanarak, sisteme akıllı sözleşmeler ile iletilen tüm hesaplamaları yapar.
Hesaplamaları yapan tüm uygulama sahipleri, kullanılan çeşitli donanımları ve işlemin durumuna göre belirlediği bir ücreti sistemden otomatik bir şekilde alır. Blok zinciri olarak da Ethereum üzerinde yer aldığı için de aslında akıllı sözleşmeler ile birlikte ciddi bir kullanım kolaylığına da sahiptir. Platformun gerçekleştirdiği açıklamalara göre SONM’nin 5 farklı ana misyonu bulunuyor. Bunlar ise;
Bilgi işlem gücünü sağlamak için küresel bir piyasa oluşturmayı amaçlar. Bunun için de platformun açık kaynaklı olmanın yanı sıra merkezi bulut sağlayıcılarından daha ucuz olmayı ve sahiplikten arınmış olmayı hedefliyor.
SONM coin ise, tarihte ilk defa hem kişilere hem de işletmelere merkezi olmayan bilgi işlem kaynaklarını ihtiyaç duydukları kadar kullanma imkanı sağlamak istiyor.
Bireysel donanıma sahip kişilerin bilgi işlem kaynaklarını kiralayarak kar elde etmelerini sağlamayı amaçlanıyor.
SONM coinin misyonları arasında ise, şimdiki tüm dünyada kullanılan bulut bilişim uygulanabilir bir alternatif oluşturmayı amaçlıyor.
Yeni türden çeşitli uygulamalar için bir platform hazırlamak için platformun tam olarak kullanımını sağlamak amaçlanıyor.