SKL coin nedir? Hangi borsalardan alınır? SKALE ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

SKL coin nedir Hangi borsalardan alınır SKALE ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 20:05

SKALE Network coin, Skale için bir ölçeklenebilirlik getirmek için tasarlanmış olan elastik bir ağ olarak tanımlanır. Merkezi olmayan bu proje, işlem kapasitesini de artırmanın yanı sıra gecikmeyi önemli ölçüde azaltır ve ödemelerin daha ucuza yapılabilmesini sağlamayı hedefliyor. SKL coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

SKALE Network ise, günümüzdeki fiyatı ₺ 6,38 TRY'dir. Aynı zamanda 24 saatlik işlem hacmi ₺ 5.570.771.614 TRY'dir. SKALE Network ise, son 24 saatte yüzde olarak düştü.

SKL Coin Nedir?

SKL coin, SKALE Network'ün ERC-777 yerel yardımcı program tokenidir ve şu kullanım durumlarına sahiptir:

Stake etme ve Ağ Güvenliği: SKL token sahipleri, gerekli blokları doğrulayarak, akıllı sözleşmeleri yürütür ve ağı daha güvenli bir hale getirerek SKALE Ağı işlevini gerçekleştiren nodeları çalıştıran doğrulayıcılara da SKL tokenlerini devredebilir ve aktarabilir.

Ödemeler: Geliştiriciler, SKL tokenlarını tercih ederek elastik blok zincirlerine (S-zincirleri) abonelik erişimini de satın alabilirler.

Yönetim: SKALE ağının bütün ekonomik parametrelerini kontrol eder ve zincir üzerinde oylama yapmak için SKL tokenları kullanır.

Haberin Devamı

SKALE Network coinin, geliştiricilerin Ethereum uygulamalarını yüksek bir performans ve düşük maliyetlerle çalıştırmayı amaçlar. Proje aynı zamanda, her uygulamaya, merkeziyetsizlikten ya da güvenlikten hiçbir ödün vermeden Ethereum Mainnet'e de oldukça sorunsuz ve kolay bir şekilde bağlanabilen kendi blok zincirini veren uygulamalara özel blok zincirleri de sağlıyor.

SKALE, ağda doğrulayıcı olarak çalışma, temsilci olarak kaynaklarının bir payına erişim hakkını temsil eden ya da pay alma karma bir kullanım tokeni olan SKL tokenini kullanır. SKALE zincirleri ise, kimi zaman saniyenin altında bazı blok süreleri de uygulayabilir. Her zincirde 2.000 tps'den daha fazla da çalıştırabilir. Merkezi olmayan depolamaya da ek olarak tam durumlu ve akıllı sözleşmeler, EVM'de makine öğrenimi de rahatlıkla çalıştırabilir.

SKL coin, diğer ana kripto para birimlerinin tersine bazı kripto borsalarında listelenmiştir. Doğrudan fiat para ile satın alınamaz. Aynı zamanda, önce herhangi bir büyük borsadan Bitcoin, USDT, ETH satın alarak bu kripto parayı kolay bir şekilde satın alabilir ve daha sonra bu parayı işlemeyi teklif eden borsaya da rahatlıkla aktarabilirsiniz.

SKL Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Haberin Devamı

Piyasa hacmi açısından en büyük kripto para borsası olarak da bilinen Binance aracılığı ile güvenilir ve hızlı bir şekilde Siacoin de satın alabilirsiniz. Bu noktada ise, SKALE Network’ün (SKL) 2020 yılının 1 Aralık tarihinde Binance’te listelendiğini belirtmek gerekir. Aynı zamanda Binance kullanıcıları ise, SKL/BUSD, SKL/BTC ve SKL/USDT işlem çiftlerinde borsada işlem yapabiliyor.

SKALE Ne Zaman Çıktı?

Skl coin, 2021 yılının başında piyasa sürüldü. Aynı zamanda SKL, ERC-20 tabanlı bir Ethereum tokeni olarak bilinir. Piyasada arzı görece daha yüksek olduğu için 2021 mart ayından beri önemli düşüşler yaşadı. Coinbase ve Binance gibi önemli borsalarda listelenen Skale projesi, geniş bir yatırımcı kitlesinin radarına giriyor.

Haberin Devamı

SKL Ne İş Yapar?

Kripto para madenciliği gerçekleştiren insanların dünyada ürettiği enerjilerin yaklaşık olarak ’unu kullanıldığı tahmin edilir. Çok devasa bir şekilde elektrik harcayan bu varlıklar ise, dünyaya çok büyük zarar verir. Büyük makinalar ile birlikte büyük fabrikalarla yapılan bu faaliyetler de ağın güvenliğini önemli ölçüde tehlikeye atabilir. Dünya üzerinde madenciliğin çoğunu elde etmeye çalışan bazı havuzlar çıkabilir. Ağ içinde yeteri kadar büyüklüğe ulaşınca da ağın güvenliğini tehdit edebilir. SKALE Networks’ün modüler protokolü, depolamadan, geliştiricilerin hesaplamadan ya da güvenlikten ödün vermeden merkeziyetsizliğin faydalarını sağlamaya yarayan yüksek düzeyde yapılandırılabilir olan Blockchain’leri kolay bir şekilde sağlamasına imkan tanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!