"Sırık kavun ve karpuz" yetiştiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sırık kavun ve karpuz yetiştiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:45

Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki serada "sırık kavun ve karpuz" yetiştiriliyor. Serada çelik profillere bağlı ipler sayesinde askıda duran kavun ve karpuzlar, görenlerin dikkatini çekiyor. Yetiştirilen kavun ve karpuzların, olgunlaşmasının ardından hasadının yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, fakültelerinin üretim ve araştırma seralarının olduğunu belirterek, "Bundan 15 yıl önce Tokat'ta ilk defa sırık domates denedik, domatesi sırığa çıkardık. Bu yıldan itibaren de Tokat'ta artık kavun, karpuzu da sırıkta yetiştirmeye başladık. İnşallah başarılı oluruz. Başarabilirsek çiftçimiz için çok iyi olacak" diye konuştu.

Sırık kavun ve karpuz yetiştiriyorlar

Bu üretim yöntemiyle, kavun ve karpuzların maksimum seviyede güneşten faydalanmasını amaçladıklarını ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

Sırık kavun ve karpuz yetiştiriyorlar

Haberin Devamı

"Bu yöntemle, her tarafının güneş alması, bir tarafının solmaması ve lekesiz bir şekilde kavun ve karpuzlarımızın üretilmesi sağlanabiliyor. Tokat'ta ilk başlattık. Böyle devam ederse, oluşursa, verimde ve kalitede de bir miktar artış görebilirsek çiftçiler arasında bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Hem verim hem de kalite artışı açısından iyi olacağı kanaatindeyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!