Güncelleme Tarihi:
Sektörde Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen isimlerini bir araya getirecek olan İstanbul Sirha fuarına, yaklaşık 150 katılımcı ve 15 bin profesyonel ziyaretçi gelmesinin beklendiği öğrenildi. Avrupa’nın en büyük gastronomi fuarlarından biri olan Sirha, iki yılda bir Fransa’nın Lyon kentinde düzenleniyor. Paris’te 2011’de gerçekleştirilen fuarda, 2 bin 200 yerli ve yabancı ürün standı yer alırken, toplamda 162 bin ziyaretçi ile 900 gazeteci ağırlanmıştı.
Yeni teknolojiler sahne alıyor
Organizasyonda, Türkiye ve Avrupa’dan gelen yeme-içme ve ağırlama endüstrisinden 150 katılımcı, ithalatçı, distribütör ve üretici temsil edilecek. Gıda ürünleri ve malzemelerden, alkollü ve alkolsüz içkilere, mutfak ekipmanlarından, otel ve restoran ekipmanlarına kadar pek çok farklı sektöre hitap eden ürünlerle, yeni teknolojiler katılımcılara sunulacak. Sirha İstanbul fuar alanında, Türk pazarına tamamen yeni olan uluslararası ürünler de sahne alacak.
Bocuse d’Or nedir?
Dünyanın en prestijli gastronomi yarışmasının Sirha İstanbul sahnesinde ilk kez Türk ulusal seçmeleri düzenlenecek. Kazanan yarışmacı, Bocuse d’Or Avrupa finalinde (2014 yılında Stokholm-İsveç), Ocak 2015 yılında Fransa, Lyon Sirha’da yer alacak. Ülkedeki en iyi şefler bir araya gelecek ve yarışma bu alanda Türkiye’ye dünya çapında kapılarını açacak. Yarışmaya ünlü Türk şefleri; Murat Bozok (Mimmolett restaurant, İstanbul), Mehmet Gürs (Mikla restoran, İstanbul) ve Ali Ronay (Kempinski Hotel, Bodrum) başkanlık edecek.
Sirha İstanbul organizasyon ekibi
Sirha’nın Fransız organizasyon ekibi, fuar, yarışma ve animasyon düzenleme alanındaki deneyimini bu etkinliğe taşıyacak. GL Events Türkiye Fuar ekibi ise, bir yandan Türkiye pazarına ilişkin bilgisini etkinliğe katarken, bir yandan da Türkiye’deki partnerler ve işletmecilerle birlikte etkinliğin işleyişini üstlenecek.a