Sırbistan yatırımında geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan yatırımında geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 13:53

Taypa’nın iştiraki Eurotay tarafından, Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde inşa edilen hazır giyim ve konfeksiyon fabrikasında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Tamamlandığında 2.500 kişinin çalışacağı dev tesisi ziyaret eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan ekonomisine katkıları için Tay Grup’a teşekkür ederken, yetkililerden fabrikayla ilgili detaylı bilgi aldı.

Haberin Devamı

MISIR ve Cezayir’in ardından, global bir tedarikçi olma hedefiyle rotasını Balkanlar’a çeviren Tay Group şirketlerinden Taypa, iştiraki Eurotay aracılığıyla Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde hayata geçireceği hazır giyim ve konfeksiyon fabrikasında geri sayıma başladı. Resmi imzaları Ekim 2017 tarihinde, Türkiye ve Sırbistan Cumhurbaşkanlarının huzurunda atılan ve Sırbistan’a son yıllarda yapılan en önemli tekstil yatırımı olarak öne çıkan Eurotay tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç de yatırımda gelinen son noktayı yerinde incelemek için Eurotay fabrikasına bir ziyarette bulundu.

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, Taypa olarak dünyanın önde gelen markalarına denim ve non-denim ürünler için üretim ve tasarım hizmetleri sunduklarını ifade ederken, “Türkiye, Mısır ve Cezayir'deki 10 binden fazla çalışanımızla hazır giyim sektörüne öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca Balkanlar’ın tekstil merkezi olarak bilinen Sırbistan’a gerçekleştirdiğimiz bu yatırım Taypa’nın küresel büyüme vizyonunun en önemli göstergesi. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alana sahip, 2.500 kişinin çalışacağı bu yatırımımızın devreye girmesiyle Avrupa'nın en büyük hazır giyim üreticisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

“HEDEFİMİZ 50 MİLYON ADETLİK ÜRETİM”

Eurotay fabrikasında, yıkama ve konfeksiyondaki son teknolojilerin kullanılacağını ifade eden Mesut Toprak şöyle devam etti: “Tüm üretim süreçlerinin tek çatı altında toplanacağı; tamamen entegre, örnek bir tesis olarak kurgulanan bu fabrika tam kapasiteyle çalışacağı zaman, 90 milyon euroluk bir ihracat geliri üreteceğiz. Kesim, dikim, yıkama ve son işlemler ünitelerinin de yer alacağı fabrikada tüm fazlar tamamlandığında yılda 7 milyon adedin üzerinde üretim gerçekleşecek. Şu anda Türkiye’de yılda 8 milyon, Mısır’da 6 milyon olmak üzere 14 milyon adet giysi üretiyoruz. Hedefimiz; Türkiye, Mısır ve Cezayir ile Sırbistan’daki tesislerimizin de tamamlanmasıyla toplamda yılda yaklaşık 45-50 milyon adet giysi üretmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!