Sıra bütçeye geldi

Güncelleme Tarihi:

Sıra bütçeye geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

SON günlerde sahura kadar çalışıp Sermaye Piyasası Kanunu (SPK), Bankalar Yasası ve Tahkimde Uyum Yasası'nı çıkaran Türkiye Büyük Millet Meclisi 2000 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın saat 11.00'de bütçeyi sunuş konuşmasıyla başlayacak görüşmelerde sırayla FP, ANAP, MHP, DSP ve DYP'nin grup sözcüleri bütçe tasarısı üzerindeki düşüncelerini dile getirecekler. Başbakan Bülent Ecevit'in de getirilen eleştirileri yanıtlaması bekleniyor.

Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar birer saat olacak. Kişisel konuşmalar ise 10 dakika ile sınırlı tutulacak. Bakanlık ve daire bütçeleri üzerindeki görüşmelere 20 Aralık Pazartesi günü geçilecek ve görüşmeler 14 turda tamamlanacak. Her turda gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar 30 dakika, kişiselkonuşmalar ise 10 dakika olacak. Konuşma süresi birden fazla konuşmacı tarafından kullanılabilecek.

Bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalar ile 28 Aralık Salı günü yapılacak. FP, ANAP, MHP, DSP ve DYP Grup sözcülerinin yapacağı eleştileri ve önerilerin yine Başbakan Bülent Ecevit tarafından yanıtlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!