Güncelleme Tarihi:
Özlü, “Singapur’da Jurong Adasında kurulu endüstri bölgesinin yıllık 50 milyar dolarlık cirosu var. Türkiye’nin de organize sanayi bölgelerinden ziyade daha büyük endüstri bölgelerine ihtiyacı var. Bunun için de liman olması gerekiyor. Danışman firmamıza incelettik ve Karadeniz’de Trabzon ile Filyos; Güney Marmara’da Balıkesir, Ege’de Çandarlı ile Adana’da Ceyhan Endüstri Bölgesi kurulacak. Singapur’da 50 milyar dolar ciro yapıyorsa, bizim ki de 25 milyar dolar olsun” diye konuştu.
Gazetecilerle bir araya gelen Özlü, 4 yeni endüstri bölgesinin yanı sıra 17 milyar liralık kaynakla şehir içinde kalmış sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak modern sanayi çarşılarına dönüştüreceklerini açıkladı. Taşıdıkları yerler değerli araziler olduğu için de Özlü, dönüşümün buralardan sağlanacak kaynakla yapılacağını vurguladı. Ar-Ge’ye ayrılan kaynak miktarını artsa da ihracat içindeki yüksek teknolojili ürün payının düştüğünü belirten Özlü, şöyle konuştu:
“Burada bir sıkıntı olduğunu gördük ve TÜBİTAK reformu için çalıştık. Yeni dönemde radikal değişiklik yapıyoruz. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu kaldırılıp, Başbakan başkanlığında, Bilim Teknoloji İcra Kurulu kurulacak. 5 kişilik bu kurulda Bilim, Sanayi, Teknoloji bakanının yanı sıra gündemine göre ilgili bakanlar yer alacak. Bu kurulun vereceği destek kararlarıyla sanayimize teknoloji enjekte edeceğiz.”
FAİZSİZ KREDİYE 470 BİN BAŞVURU
KOSGEB’in geçen yıl başlattığı 50 bin limitli faizsiz kredi desteği için başvuru sayısının, 6 günde 264 bine ulaştığını belirten Özlü, başvuruların 20 Şubat’ta sona ereceğini kaydetti. Özlü, “206 bin de aralık ayından yapılan başvuru var. Önceliğimiz 1 ila 9 işçi çalıştıran, imalat sektöründeki işletmeler olacak” dedi.