Sinekkaydı rekabet

Güncelleme Tarihi:

Sinekkaydı rekabet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 00:07

Erkeklerin en sık kullandığı cihazların başında gelen traş makineleri, son teknolojilerle yenilendi. Berberlerin mesleğini elinden alacak kadar akıllanan yeni nesil tıraş makinlerinin satışları da her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Tıraş makineleri deyip geçmeyin. Bir erkeğin eli ayağı olan tıraş makineleri günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında geliyor. İlk önce kablolardan kurtulan tıraş makineleri, şimdilerde ise berberlerin mesleğini elinden alacak kadar akıllanmış durumda. Yeni nesil tıraş makineleri, sakal sertliğini anlık olarak hesaplıyor ve buna göre bıçak açısını ayarlıyor. Bu makineler, evde sakal kesmeyi beceremeyen erkekler için de yeniliklere sahip. Akıllı bir tuşu olan yeni nesil tıraş makineleri, tek bir dokunuşla 0.5 milimetreden 5 milimetre uzunluğu kadar sakal boyunu ayarlayabiliyor. İstediğiniz sakal uzunluğunu da makinenin hafızasına kaydederek zamandan tasarruf edebilmeniz mümkün.

YILDA 1.3 MİLYON ADET

Tıraş makineleri teknolojiden bu kadar yararlanırken erkeklerin de onlara ilgisi her geçen gün artıyor. Özellikle, berbere gidecek kadar zamanı olmayan erkekler, yeni nesil traş makinesinin en gözde müşterileri. Türkiye’de geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.2 milyon adet tıraş makinesi satıldı. Toplam 132 milyon lira harcanan tıraş makinelerine ortalama 110 lira ödendi. Bu yıl bu rakamın daha da artması bekleniyor. Sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl 1.3 milyon adet tıraş makinesi satılacak. Akıllanan makinelerle beraber traş makinelerine harcadığımız para da artacak. Tahminlere göre bu yıl Türkiye’deki tıraş makinesi pazarı 190 milyon lirayı aşacak. Adet başına harcayacağımız ortalama ücret ise 150 lirayı bulacak.

Haberin Devamı

Tek harekette kesiyor
PHILIPS’in yüz kıvrım algılama teknolojili Philips 9000 Serisi tıraş makinesi, ‘V-track’ özelliği ile yatık ve farklı uzunluktaki sakalları en iyi kesme konumuna getiriyor ve daha az hareketle tıraş yapılmasını sağlıyor. Islak veya kuru olarak tıraş yapabilen bu makine, ‘Smart Click’ teknolojisiyle kullanıcılar tek dokunuşla istedikleri sakal boyunu ayarlayabiliyor. Modelin fiyatı 850 lira.

YÜZDE 25 HIZLI TIRAŞ
Babyliss’in ürettiği ‘E837E’ kodlu tıraş makinesi paslanmaz çelik ‘W Tech’ teknolojisine sahip bıçakları ile yüzde 25 daha hızlı tıraş yapabiliyor. Sakal traşının yanı sıra saç traşı da yapabilen makinede 32 milimetrelik bıçakları 2 rehber tarağı ile saçınızı istediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz. Duşta da kullanılabilen Babyliss’in tıraş makinesinin fiyatı 220 lira.

Haberin Devamı

KENDİNİ TEMİZLİYOR
Kadınlar için ürettiği cihazlarla bilinen Braun, erkekler için de tıraş makineleriyle iddialı olma çabasında. Braun Series 7 adındaki yeni nesil tıraş makinesi, ‘SensoFlex’ adındaki teknoloji ile yüz hatlarına otomatik olarak adapte oluyor. Power Comb adında bir özellik geliştiren şirket, titreşimli tarak sayesinde kesilmeyen noktalara ulaşıyor. Temizlik ve bakım için bir tuş bulunduran makinenin fiyatı 630 lira.

EKSTRA GENİŞ BAŞLIKLAR
REMINGTON, ‘XR1390’ kodlu modeliyle kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. ‘ActiveContour XL’ özelliğiyle ekstra geniş başlıklara sahip makine su geçirmiyor ve ıslak olarak da kullanılabiliyor. ‘ComfortTrim’ özelliği sayesinde ise detaylı olarak sakalları şekillendirebilen makinenin üzerinde LED ekran var. Bu modelin şarjı 50 dakikaya kadar kullanımı destekliyor. Modelin fiyatı 600 lira.

Haberin Devamı


UYGULAMA

Sanal güvenlik takip ediyor
ISSIZ veya hiç bilmediğiniz bir yolda yürüyorusunuz ve yalnızsınız. Korkmayın. ‘Companion’ adındaki akıllı telefon uygulaması, sizi takip ediyor ve beklenmeyen bir yöne saptığınızda veya çok fazla durduğunuzda polise veya arkadaşlarınıza haber veriyor. Bunun için gideceğiniz yeri uygulamada işaretliyorsunuz. Yürümeye başladığınızda uygulama aktif oluyor. Companion, hem iOS hem de Android işletim sistemli telefonlara ücretsiz.


OYUN DÜNYASI

Beklenen 90 dakika başladı
FUTBOL oyunları arasında efsane olmayı başarabilmiş FIFA serisinin yeni bölümü satışa çıktı. Türkiye Süper Ligi’nin de yer aldığı FIFA 16, yeni grafikleri ve oynanış özellikleriyle dikkat çekiyor. PC, Playstation 3, Playstation 4 Xbox One ve Xbox 360 platformlarında satışa çıkan FIFA 16, Türkçe sürümü ile satılıyor.

Haberin Devamı


HAFTANIN TRENDİ

Artık bavul kaybetmeye son!
TATİL sezonuyla beraber en çok kaybolan eşyaların başında bavullar geliyor. Lüks bavul markalarından Tumi’nin geliştirdiği yeni cihaz, bavulunuzu dünyanın neresine giderse gitsin yerini buluyor. Üzerinde SIM kart girişi bulunduran ‘Tumi Global Locator’ adındaki bu cihazı akıllı telefonunuzla takip edebiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!