Şimdi de Suranyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de Suranyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

İsrail eski Merkez Bankası Başkanı Jacob Frenkel'in ardından, bu kez de deneyimlerini anlatmak üzere Macaristan eski Merkez Bankası Başkanı György Suranyi geliyor.

Dünya Bankası'nın desteğiyle Finans Dünyası tarafından düzenlenen ‘‘Mali Piyasalar İçin Yeni Dönem’’ konulu konferans 14 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. ‘‘Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı’’nın irdeleneceği konferansın açılışını Finans Diyalog Konferans Heyeti Başkanı Yavuz Canevi yapacak. Konferansın ilk konuşmacısı ise Devlet Bakanı Kemal Derviş olacak. Merkez Bankası bağımsızlığı, yeni dönemde para ve kur politikalarının ele alınacağı ilk oturumda, önce Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti söz alacak. FİDYAK Başkanı Zekeriya Yıldırım'ın başkanlığını üstlendiği oturumun konuşmacıları ise Asaf Savaş Akat, Mahfi Eğilmez ve Ercan Kumcu olacak. Oturumda Merkez Bankası bağımsızlığı ile Dünya ve Avrupa Birliği örnekleri, enflasyonla mücadelede bankanın rolü, para politikası kurulu ve para politikası ile piyasalara müdahale araçları, kur politikasında Merkez Bankası'nın rolü gibi konular dile getirilecek. Bu oturumda ayrıca Macaristan Merkez Bankası Eski Başkanı György Suranyi de söz alacak.

Bankalarda denetim ve vergi düzenlemelerinde yeni dönem ve etkilerinin ele alınacağı ikinci oturumu ise Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürü M. Akif Hamzaçebi yönetecek. Arthur Andersen Denetim Kurulu Başkanı Murat Ece, Marmara Üniversitesi Mali Hukuk Ana Bilim Başkanı Veysi Seviğ'in yanı sıra Dünya Bankası Mali Sektör Uzmanı Aslı Demirgüç Kunt ise görüşlerini aktaracak.

Credit Suisse First Boston Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte olan Piyasalar Başkanı James P. Healy'nin konuk konuşmacı olduğu konferansın öğleden sonraki ilk oturumunda bankacılık sektörü ele alınacak. Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Karacan'ın başkanlığını yapacağı oturumda, bankacılıkta yeni düzenlemeler ve özel sektör bankacılığı, bankalar için yeni dönemde öngörülen riskler ve yönetim, yabancı bankaların sektöre girişi ve rekabet alanları gibi konuların ele alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!